Vés al contingut principal
Inici

Security Icon, autoria: Webdesigner DepotMesures de seguretat de la banca per Internet

Nom d'usuari i contrasenya

  • Per accedir als serveis de la nostra entitat bancària en línia, haurem de demanar l'activació del servei, per a la qual cosa, se'ns proporcionarà un nom d'usuari i una clau. Aquestes claus es poden sol·licitar en persona a l'oficina, tot i que també es poden sol·licitar en línia.

  • En aquest cas és enviada per correu postal i com a segona mesura de seguretat, algunes entitats demanen l'activació per telèfon, on es demanarien dades concretes per més seguretat. Si les claus són compromeses en aquest enviament, és el banc qui és responsable dels danys causats.
  • Recordem que aquestes dades han de ser secretes, les haurem de custodiar en un lloc segur o memoritzar-les i destruir-les.
  • És recomanable no memoritzar les claus al navegador si no estem al nostre ordinador personal a casa (i més segur encara és protegir aquest amb una contrasenya), ja que poden ser mostrades dins les preferències.
Captura de pantalla de les contrasenyes desades al navegador Firefox


Enviament de dades encriptades

El xifratge dels missatges garanteix que ningú més que els dos interlocutors de la comunicació poden veure els missatges, i per tant la confidencialitat de les dades. S'utilitzen els certificats digitals SSL (Secure Socket Layer) amb el protocol https (Hypertext Transfer Protocol sobre Secure Socket Layer), verificats per una autoritat de certificació.

Veurem més endavant alguns elements per reconèixer si estem navegant per un lloc seguir i com funcionen els mecanismes per aconseguir que la comunicació sigui confidencial i segura.

  • Malgrat que la comunicació sigui xifrada i per tant, segura, es recomana no desar cap dada personal a les galetes (cookies), ja que els formularis web podrien recuperar aquesta informació.
Mesures addicionals
  • Com a complement a aquestes mesures, algunes entitats bancàries i caixes, proporcionen una targeta de coordenades per realitzar certes operacions, com ara moviments de fons i contractacions en línia, que requereixen un nivell més alt de protecció.
  • Amb la progressiva normalització de l'ús del DNI electrònic, cada cop més entintats bancàries donen als seus clients la possibilitat d'emprar el certificat digital que incorpora el DNI-e per garantir més la seguretat dels serveis de la banca en línia.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image