Vés al contingut principal
Inici

Formes de pagament en línia

Payment Icon. Autoria: DaPino WebdesignDe la mateixa manera que se solen emprar métodes de pagament electrònic en les transaccions que fem en qualsevol botiga, també a les que estan en línia s'utilitzen les targetes de crèdit o débit per comprar productes o serveis, entre altres métodes.

Els pagaments es realitzen anticipadament, en el moment de la compra o posteriorment a la recepció del producte o servei. D'altra banda, per als micropagaments (pagament de petits imports) també s'utilitzen les targetes de prepagament i els comptes de subscripció.

Tipologia de pagaments en línia

  • Contrareembossament: el producte o servei és sol·licitat i lliurat abans de fer el pagament. És l'únic mitjà de pagament dins el comerç electrònic que implica l'ús de diners en efectiu.
  • Domiciliació (Càrrec en compte): s'utilitza normalment en serveis per als quals es realitzen pagaments periòdics.
  • Targeta de dèbit o de crèdit: és la manera més habitual de pagament. S'abona el preu del producte, bé al moment de la transacció si la targeta és de débit o poteriorment si és de crédit. L'empresa rep el muntant de manera immediata. És una de les maneres més sensibles a nivell de seguretat, perquè s'ha d'evitar el robatori de les dades.
  • Altres mètodes de pagament específics:
    • També es pot emprar un intermediari electrònic associat a una targeta de crèdit. Aquest sistema augmenta la seguretat en la compra perquè garanteix la confidencialitat de les dades dels interlocutors en la compra. Paypal és l'exemple paradigmàtic.

    • Les targetes de prepagament són targetes virtuals exclusivament per a la compra en línia i es poden carregar als caixers de la nostra entitat bancaria. Pot estar a nom del client o ser anònima, i com a mesura de seguretat fa servir un codi PIN per a efectuar les compres.

    • El xec electrònic encara no està tan estés, es la variant electrònica del xec tradicional, que conté també els diferents elements de xifratge i certificats digitals que asseguren la seva veracitat.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image