Els objectius del curs són:

 • Formar als dinamitzadors/ores en l'ús de les tecnologies mòbils com eines de potenciació de les capacitats dels telecentres i dels propis ciutadans i ciutadanes en relació a la seva inclusió social, econòmica, cultural i laboral.
 • Potenciar la presència de les eines mòbils en l'àmbit dels telecentres, emprant estratègies de "Bring Your Own Device" (Porta el teu propi dispositiu) i noves metodologies d'ensenyament-aprenentatge.
 • Crear un grup d'interès relacionat amb aquesta temàtica.

Continguts del curs:

 • Metodologies pedagògiques. Farem un repàs de les diferents metodologies més actuals per a treballar les competències digitals a les que podem incorporar el factor Mobile.
  • Gamificació
  • Problem Based learning
  • Flipped classroom
  • Project based learning
 • Competències digitals. Repassarem les competències digitals que marca Europa i les seves consideracions així com les possibles maneres de treballar-les a través de les metodologies abans mencionades.
  • Seguretat
  • Resolució de problemes
  • Comunicació
  • Alfabetització informacional
  • Creació de continguts

Requerirà una dedicació de 30 hores.
El curs es realitzarà de forma online i a través de pràctiques per a la creació de continguts aplicables al dia a dia dels telecentres.

Per apuntar-vos, cal que ompliu el formulari d'inscripció

En aquest curs, coneixerem els principals tràmits digitals en línia com l'idCat, les eines de Catsalut, els libres electrònics, prèstec, l'ACTIC, instàncies a l'Ajuntment, Decidim, etc. per poder ajudar a realitzar-los des dels nostres punts.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online

Per apuntar-vos, cal que ompliu el formulari d'inscripció

Trencar amb la bretxa digital de gènere és un dels objectius de la Xarxa Punt TIC, així com continuar generar una xarxa de persones dinamitzadores sensibilitzades i formades en la temàtica DonesTIC, per a fomentar l'emprenedoria i l'autoocupació vers les dones. En aquest curs, aprendrem recursos, eines i activitats tot identificant bones pràctiques que fomentin el creixement personal i millora de l'ocupabilitat de les dones a través de l'ús de les noves tecnologies i com aquestes poden tenir un impacte positiu en el desenvolupament de les seves pròpies comunitats.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online.

En aquesta formació, les persones participants coneixeran eines i recursos que els ajudin a dinamitzar les seves sessions de treball online. A més, a partir de conèixer aquestes eines, ens endinsarem en el coneixement de la Nova maqueta Punt TIC, que ens permetrà conèixer i promoure l’ús del programari lliure com a eines vinculades a un ideari i uns valors en consonància amb l’entorn de la Xarxa Punt TIC.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online.

El moviment Maker ha revolucionat els darrers anys la forma d'aprendre i compartir coneixements sobre tecnologia. Aprendrem mentre fem, mentre investiguem i experimentem, descobrint un munt de possibilitats. Serà un espai d'aprenentatge entre iguals, on cadascú podrà aportar experiència i coneixement. Treballarem per a crear un banc de recursos sobre el moviment Maker que pugui servir per a totes les entitats de la xarxa. 

Formació en Sobirania Tecnològica - Open-AE

Una proposta de formació dirigida a persones que imparteixen formació i a dinamitzadores digitals, amb l'objectiu de contribuir a tancar la bretxa digital i a promoure pràctiques i eines per fer que la cultura oberta i el programari lliure siguin més accessibles per a tothom.