Actuacions com l’acompanyament en la gestió de tràmits digitals poden situar a les persones dinamitzadores en una situació dilemàtica. El risc d’exclusió digital pot exposar a les persones amb menys recursos i competències digitals al greuge de vulnerar els seus drets en els àmbits de protecció de dades, privacitat i ciberseguretat. Fomentar l’empoderament digital comporta que la ciutadania tingui el control de les seves dades i de la seva identitat digital. En aquest curs, repassarem els tràmits digitals més habituals, les seves particularitats i com acompanyar a la ciutadania.

Dates: Del 4 al 17 de juliol
Durada : 20 hores
Format: virtual des d'aquest CampusLab
Duració del curs (en hores): 20

La transformació digital s'ha tornat urgent en els darrers anys i la comunicació digital està present al dia a dia. En aquest curs et proporcionarem coneixements i eines necessàries per a poder dur a terme la comunicació digital del teu Punt TIC o entitat gestora mitjançant totes les eines disponibles i les estratègies de comunicació a través de les xarxes socials.

Dates: Del 4 al 17 de juliol
Durada : 20 hores
Format: virtual des d'aquest CampusLab
Duració del curs (en hores): 20

La nova era -després de l’etapa més dura de la pandèmia- ens ha deixat molts reptes. Un d’ells és la necessitat d’apoderar la ciutadania en les oportunitats de participació activa que hi ha al seu entorn, per tal d’afavorir una societat més justa i equitativa. Però... com fer-ho? Quines estratègies podem dur a terme? La resposta no és fàcil i per això podem pensar en els processos d’Innovació Social Digital com a una oportunitat per fer transformacions rellevants. En aquest curs tractarem aquests dos grans temes i valorarem com es poden retroalimentar.

Dates: Del 4 al 17 de juliol
Durada: 20 hores
Format: virtual des d'aquest CampusLab
Duració del curs (en hores): 20

En aquest curs, coneixerem els principals tràmits digitals en línia com l'idCat, les eines de Catsalut, els libres electrònics, prèstec, l'ACTIC, instàncies a l'Ajuntment, Decidim, etc. per poder ajudar a realitzar-los des dels nostres punts.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online

Per apuntar-vos, cal que ompliu el formulari d'inscripció

Nivell del curs: Bàsic

Trencar amb la bretxa digital de gènere és un dels objectius de la Xarxa Punt TIC, així com continuar generar una xarxa de persones dinamitzadores sensibilitzades i formades en la temàtica DonesTIC, per a fomentar l'emprenedoria i l'autoocupació vers les dones. En aquest curs, aprendrem recursos, eines i activitats tot identificant bones pràctiques que fomentin el creixement personal i millora de l'ocupabilitat de les dones a través de l'ús de les noves tecnologies i com aquestes poden tenir un impacte positiu en el desenvolupament de les seves pròpies comunitats.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online.

Nivell del curs: Bàsic

En aquesta formació, les persones participants coneixeran eines i recursos que els ajudin a dinamitzar les seves sessions de treball online. A més, a partir de conèixer aquestes eines, ens endinsarem en el coneixement de la Nova maqueta Punt TIC, que ens permetrà conèixer i promoure l’ús del programari lliure com a eines vinculades a un ideari i uns valors en consonància amb l’entorn de la Xarxa Punt TIC.

A càrrec de l'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Aquest curs té una durada de 20 h. online.

Nivell del curs: Bàsic

El moviment Maker ha revolucionat els darrers anys la forma d'aprendre i compartir coneixements sobre tecnologia. Aprendrem mentre fem, mentre investiguem i experimentem, descobrint un munt de possibilitats. Serà un espai d'aprenentatge entre iguals, on cadascú podrà aportar experiència i coneixement. Treballarem per a crear un banc de recursos sobre el moviment Maker que pugui servir per a totes les entitats de la xarxa. 

Nivell del curs: Bàsic
Nivell del curs: Bàsic
Nivell del curs: Bàsic

Formació en Sobirania Tecnològica - Open-AE

Una proposta de formació dirigida a persones que imparteixen formació i a dinamitzadores digitals, amb l'objectiu de contribuir a tancar la bretxa digital i a promoure pràctiques i eines per fer que la cultura oberta i el programari lliure siguin més accessibles per a tothom. 


Nivell del curs: Bàsic