Vols adquirir microcompetències TIC?

Els microcursos de Punt TIC són petits tasts de cursos més complets. Podràs aconseguir badges per incloure a la teva col·lecció de Mozilla OpenBadges.

Dóna't d'alta a aquesta plataforma i inscriu-te al curs o cursos que t'interessin per aconseguir les insígnies de Punt TIC. Consulta el llistat de cursos disponibles més abaix.

Per obrir la teva motxilla d'Open Badges has de crear un compte de Persona a Mozilla, amb el mateix compte que facis servir en aquesta plataforma.

Per compartir les teves insígnies a Facebook, pots fer servir l'aplicació OpenBadgesUAImatge del badge de perfil del moodle

Per començar amb els badges, dóna't d'alta a la plataforma i emplena el teu perfil. Obtindràs automàticament la insígnia de perfil de Punt TIC.

Prova els microcursos de Punt TIC...

Imatge del badge de creació de QR
Què són, com es llegeixen i com generar-ne

Els codis QR es llegeixen principalment amb dispositius mòbils. Aporten complement d'informació a missatges de tot tipus, en qualsevol format. Aquest microcurs repassa què són els codis QR, com es llegeixen i com en podem generar.

Imatge del badge dels tràmits

Avantatges, tipologia i idees clau

Internet ha revolucionat molts aspectes de la nostra societat. Les Administracions públiques impulsen que cada cop més gestions es puguin fer en línia, tot simplificant els tràmits i afavorint l'accés de tota la ciutadania als seus serveis. També les empreses i els bancs ofereixen alguns serveis en línia.

Imatge del badge dels tràmits
En quins àmbits ens hem de protegir?

La generalització de les TIC, i la popularització dels serveis que es poden fer a travès de la xarxa, han augmentat la consciència sobre importància de la privacitat i la seguretat dels i de les internautes. La seguretat com l'estat de protecció davant de potencials perills, implica adoptar mesures de protecció per a fer front a riscos i amenaces.

Imatge del badge de creative commons
Les llicències aplicades a contextos d'aprenentatge

Diferenciem conceptes com ara la propietat intel·lectual, els drets morals i els drets patrimonials, el domini públic i les llicències Creative. Esclarim què son els recursos educatius oberts i els drets d'autoria en contextos educatius.