Vés al contingut principal
Inici

Quatre consells pels debats virtuals


Amb aquest recurs us volem oferir quatre consells -no vinculants- per tal de dur a terme els debats als fòrums virtuals.

En primer lloc, val la pena recordar que en aquests espais estem conversant un grup de persones i que, per tant, cal que ens tractem guardant respecte a les normes d'urbanitat que apliquem en converses reals. Aquesta és la millor guia que podem tenir. A més a més...

 • En un fòrum, començar els missatges amb presentacions o fer acomiadaments molt formals o llargs, és innecessari.
  Sí cal començar amb una breu salutació i signar els missatges amb el nostre nom, perquè quedi clar que el missatge ha finalitzat.

 • Es recomanable publicar un missatge diferent per a cada tema. Si teniu la intenció de tractar diferents temes, és millor fer-ho a través de diferents missatges.

 • Si el vostre missatge és una resposta a un missatge publicat anteriorment per una altra persona, cal que feu un "contesta". D'aquesta manera la conversa quedarà desada de forma ordenada i es podrà fer un seguiment de la seqüència de comentaris sobre el mateix tema amb molta facilitat.
  Si voleu mostrar el vostre acord/desacord amb una part d'un missatge anterior, cal citar-ho i explicar els motius.
  Cal ser respectuós, breu i clar en les argumentacions.

 • Aconsellem indicar una línia d'assumpte clara, que defineixi el contingut dels vostres missatges. Així serà fàcil localitzar-los posteriorment.
  Cal evitar indicar assumptes com ara "Hola", "Resposta al missatge anterior", o deixar la línia d'assumpte en blanc.

 • Empreu les majúscules si voleu indicar que esteu cridant; en cas contrari, feu servir la norma general.

 • Podeu emprar emoticons per indicar el vostre to de veu, però no és recomanable fer-ho molt sovint, perquè es produeix cansament en el receptor.

 • Si voleu adjuntar algun arxiu tingueu en compte que existeix una limitació referent a la mida de l'arxiu.

   
Darrera modificació: dimarts, 31 de març 2020, 01:23
loader image