Vés al contingut principal
Inici

Les dimensions públic-privat.

Cal considerar que la nostra necessitat de seguretat en l'àmbit tecnològic ha de quedar coberta en les dues esferes pública i privada.

Internet és una eina que pot contribuir a la socialització de les persones, que apropa el coneixement, la cultura, els recursos i serveis i l'oci a tothom, que contribueix a la tasca educativa i a la interacció entre les persones. Totes aquestes avantatges tenen repercussió en la nostra vida pública i també en la nostra vida privada.

Àmbit privat

user-home.png
Les persones, avui en dia i al nostre context cultural, tenim una vida impregnada i relacionada amb diferents tipologies de tecnologies. Algunes d'elles, impacten de forma plena en el nostre àmbit privat: disposem d'eines que ens ajuden a organitzar-nos (agendes, calendaris), a formar-nos (informació, documents, recursos per al nostre aprenentatge), a produir informació i a sistematitzar-la (eines de productivitat com ara el programari d'ofimàtica, retoc digital, etc.), a recollir informació (documents de text, documents gràfics -fotos, vídeos-, sonors -àudios, enregistraments-), a gaudir del nostre temps d'oci (jocs, literatura, productes de consum cultural i d'entreteniment), a estar informats (premsa, comunicacions), a realitzar gestions i compres, etc.

Cada vegada més, la nostra dependència tecnològica està en augment i és per això que cal tenir cura de les nostres necessitats genèriques i protegir el nostre dret a ser membres de la societat de la informació, sense interrupcions ni problemes.

Àmbit públic

sharemanager.png
Són innumerables les accions de la vida pública diària que tenen relació amb les tecnologies: comunicar-nos amb d'altres persones (a través d'un telèfon mòbil, d'un correu electrònic), participar activament en espais públics (participar afegint comentaris a un bloc, en un fòrum, en un diari digital), a participar democràticament (a través d'eines de e-govern), produir i difondre continguts, interactuar amb persones i col·lectius de persones, comunicar el nostre pensament, presentar i donar a conèixer eines, productes, recursos i obres que en son propis, etc.

Aquesta presència pública també cal que estigui prou garantida i protegida de qualsevol de les amenaces possibles i presents avui en dia.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image