Vés al contingut principal
Inici

Exemple dins l'e-administració catalana

Logotip EACATL'EACAT és l'extranet de les administracions catalanes, gestionada pel Consorci AOC.

Es tracta de l'eina que connecta les administracions públiques, entre administracions i també entre ens locals en les seves comunicacions amb aquestes institucions.

Dins d'una mateixa plataforma s'integra la informació referida a diferents administracions públiques d'àmbit estatal, autonòmic i municipal adscrites al Conveni Marc d'Interoperativitat de les Administracions Públiques, així com els mitjans de tramitació de sol·licituds, gestió d'impostos, signatura de convenis, entre altres.

Captura EACAT

El Consorci AOC garanteix la seguretat d'accés i tramitació de les dades. Per poder utilitzar la plataforma EACAT, les entitats han d'estar adherides i es fan autoritzacions per als organismes i per als usuaris/àries dins del mateix ens. A més a més, s'utilitza la signatura digital i els serveis de l'Agència Catalana de Certificació Digital (CATCert) per a complir els estàndards autenticitat i integritat de les trameses.

Informeu-vos sobre l'obtenció de l'accés a la plataforma en el cas que treballeu per algun ens públic, dins el web de l'AOC. Veureu que els organismes hauran d'adherir-se a l'EACAT i a més a més, les persones gestores hauran de disposar d'un certificat electrònic de signatura. L'EACAT és la plataforma que s'utilitza, per exemple, per presentar sol·licituds de subvencions, com a alternativa a l'enviament postal o al registre en persona.


Vídeo publicat al web PuntTIC.cat al maig de 2009. Es tracta d'una entrevista a Marta Arderiu, cap de servei de l'EACAT i AOC, qui destaca els avantatges de l'administració en línia.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image