Vés al contingut principal
Inici

Antivirus

Antivirus

L'antivirus és un programa que s'executa constantment en el nostre ordinador. Executa un control sobre els nostres fitxers i el nostre sistema operatiu, contrastant les rutines del nostre ordinador amb un llistat de rutines considerades “sospitoses”. Aquest llistat es va actualitzat a mesura que es descobreixen nous virus i amenaces. Fixeu-vos que l'antivirus va sempre un pas per darrera: primer es descobreix una nova manera d'atacar, desprès es busca la manera de defensar-se.

Podem trobar diferents opcions d'antivirus en el mercat, gairebé tots combinen les funcions d'antivirus i antispyware. Si busquem alguna opció amb llicència lliure se'ns redueixen considerablement les possibilitats. Amb tot, trobem programes de protecció que ofereixen una versió gratuïta per al usuari domèstic. Aquestes versions ofereixen menys prestacions, però realitzen la protecció bàsica.

Es desaconsella fer servir diferents antivirus en un mateix ordinador: sovint aquests programes son incompatibles!

Podeu donar un cop d'ull a la taula comparativa d'antivirus, on repassarem les diferents versions, llicències, i funcionalitats que ens ofereixen els principals antivirus del mercat.

Recomanació: dos Antivirus de programari lliure i gratuïts!

    • Clam Antivirus
    • Graugon Antivirus

Com veureu en aquesta taula, la major part dels antivirus permeten configurar-los de tal manera que s'actualitzi amb regularitat, i que vagi realitzant anàlisis periòdiques del nostres sistema operatiu. Repasseu la vostra configuració!

Més informació:

http://cert.inteco.es/software/Proteccion/utiles_gratuitos/Utiles_gratuitos_listado/?idLabel=2230188&idUser=&idPlatform=


Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image