Vés al contingut principal
Inici

Picasa

Google posa a la vostra disposició, amb el mateix compte de correu electrònic del Gmail, un servei de fotografia digital totalment gratuït. Picasa2 ofereix un programa de catalogació i edició bàsica de fotografies des del qual podem accedir directament a compartir les imatges. Únicament, el servei, demana que omplim un formulari amb les nostres dades personals.

Un cop hem estructurat el nostre catàleg d'imatges on-line (per temes, per dates, entre d'altres) podrem enviar l'enllaç a les persones que ens interessin.

Pensem que les avantatges són les següents: només haurem d'enviar les imatges una vegada, seran accessibles des de qualsevol lloc i en qualsevol moment i a més podrem controlar l'accés a les mateixes.

El software Picasa és molt senzill d'utilitzar i conté moltes utilitats d'edició de la imatge (ulls vermells, entre d'altres). També inclou la impressió d'imatges i un sistema de temps per les imatges, fent que es puguin reproduir en seqüències, una darrera l'altre.

Picasa2 suporta una gran quantitat de formats d'imatge. Per poder descarregar Picasa utilitzarem la següent adreça: http://picasa.google.es/

picasa

És una aplicació totalment gratuïta, a la que podem accedir també mitjançant el nostre compte de correu electrònic de Gmail.

Quan estiguis baixant el programa, hauràs de seguir les instruccions que et va assenyalat l'executable i, un cop instal·lat, ja podem començar a utilitzar-lo.

Ja veuràs que Picasa2, només instal·lar-se en el vostre equip, realitza una cerca automàtica de totes les imatges que tinguem en el nostre ordinador. Un cop hagi finalitzat la seva recerca, et mostrarà totes les carpetes amb imatges, a un panell situat a l'esquerra. Les imatges estaran ordenades per ordre cronològic. Quan tornem a utilitzar el servei, només cercarà canvis i fitxers nous.

Picasa2 té la vista principal, que conté 3 seccions: a l'esquerra, el llistat de col·leccions, a la dreta, el quadre de visualització, on veuràs el contingut d'una col·lecció com a miniatures, o una imatge ampliada. A sota, la safata d'imatges.

Si fas doble clic sobre una de les carpetes, podràs modificar les seves propietats: el nom, la data, el lloc on es van fer les fotografies, i un títol.

A l'hora d'endreçar les nostres col·leccions anirà molt bé que definim etiquetes. L'etiqueta és una paraula o títol que podem donar a les imatges, per localitzar-les i per organitzar-les. Una imatge pot contenir més d'una etiqueta. Això vol dir, que encara que una imatge tingui vàries etiquetes, no fa còpia de la imatge. Per tant, si modifiquem una imatge, es modificaren totes les instàncies en les que estiguin etiquetades.

Per posar-li una etiqueta a una imatge, selecciona la imatge i polsa el botó 'Etiqueta'. T'apareixerà un llistat amb etiquetes ja existents. Pots seleccionar una d'aquestes, o crear-ne una de nova a 'Etiqueta Nova'.

A la part inferior, Picasa2 obre opcions per poder interactuar amb les seves eines: creació d'àlbums, enviar imatges mitjançant e-mail (només necessitaràs la contrasenya del teu e-mail de Gmail), muntar collages amb les imatges que contenen les diferents carpetes del teu equip, inserir fotografies al bloc de l'entitat, fer impressions, entre d'altres.

Una de les funcions que té Picasa2 és que pots veure les teves fotografies com si fossin diapositives. Només hauràs de seleccionar una carpeta, i clicar sobre el reproductor de 'Presentació de diapositives'. Aquest reproductor ofereix controls amb els que pots rotar les fotografies, marcar les teves preferides amb un estel i, modificar el temps que vols que es mostri cada diapositiva.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image