Vés al contingut principal
Inici

Les compres en línia

A la xarxa trobem diferents portals que ens permeten fer compres des del lloc on tenim la connexió a Internet.

Això ens permet una comoditat i un estalvi de temps molt important donat el ritme de la nostra societat i la manca de temps. Està obert set dies per setmana durant les 24 hores del dia, i a més podem trobar-hi ofertes avantatjoses per a nosaltres.

De totes maneres és important tenir en compte algunes pautes d'ús per tal de fer-ho amb seguretat.

  • Sàpiga amb qui està tractant. Confirmi el domicili real i el número de telèfon del venedor que opera en línia per utilitzar-los si sorgeix qualsevol dubte o problema.
  • Sàpiga exactament què és allò que està comprant. Llegeixi atentament la descripció del producte oferta per qui el ven, especialment la lletra petita.
  • Sàpiga quant li costarà. Calculi el preu total d'allò que compra, incloent qualsevol despesa addicional.
  • Pagui millor amb targeta de crèdit o càrrec per tal de poder obtenir el major nivell de protecció de qui consum.
  • Verifiqui els termes de la compra, així com les polítiques de reintegrament i dates d'entrega.
  • Imprimeixi i guardi els registres de les seves compres en línia. Conservi tota la papereria incloent-hi la descripció i preu del producte, el rebut de compra en línia i la còpia de tots els correus electrònics que envia i rep. Revisi l'estat del compte de la targeta de crèdit i vigili que no li facin cap càrrec no autoritzat.
  • No envii cap informació financera per correu electrònic. El correu electrònic no és un mitjà segur per a transmetre informació financera, per exemple les dades de la targeta de crèdit, compte corrent o el número de la seguretat social.
  • Verifiqui la política de privacitat. Dins el text de la política de privacitat s'hauria d'informar del tipus d'informació personal que recullen els operadors del lloc Web. Qualsevol web que vengui per Internet haurà de tenir aquesta política.(*)


Alguns exemples

A continuació posarem alguns exemples de planes web que ens permeten comprar i que ens poden ser molt útils.

http://www.abacus.es
Per comprar en línia a l'Abacus t'has d'identificar com a sòcia de la cooperativa omplint un senzill formulari i així poder realitzar compres. Aquesta web té forma de botiga virtual, amb un carretó de la compra on vas acumulant els productes que vols comprar.

abacus

Quan finalment realitzes la comanda et surt un formulari on et dóna les opcions de la botiga on vols anar a buscar-la, o bé, si vols que t'ho portin a casa. En el moment que introdueixes les teves dades personals i bancàries et donen la informació de quan rebràs el producte. Finalment, hi ha un missatge de confirmació que també t'arriba al teu correu electrònic per tenir constància de la compra realitzada.

Hipermercats on pots fer les compres en línea i després ells mateixos per una compra mínima, o bé, pagant un import t'ho porten a casa o a l'associació.

Els hipermercats que et porten la compra a casa tenen un localitzador que et diu si la teva casa o associació està dins de la zona on ells operen i on està l'establiment més proper.

caprabo

Com es veu en aquesta captura de pantalla la compra en línea es fa en tres passos: tries el producte, s'afegeix al carro de la compra i finalment es paga.

Has d'estar registrada per poder fer les compres.

http://www.condis.es

http://www.mercadona.es

http://www.caprabo.es/


Viatges i vols de baix cost
. Si tens pensat fer un viatge amb avió Internet és una bona opció per tal d'aconseguir un bon preu.

Hi ha portals en els que mitjançant un cercador de vols, indicant la data d'anada i tornada i el número de persones que han de viatjar, et fa una recerca per les diferents companyies que operen en aquella línia i et mostra les opcions amb l'horari i el preu.


vueling


http://www.clickair.es

http://www.vueling.es

http://www.travelprice.es

http://www.ryanair.es

http;//www.atrapalo.com


Espectacles: a la web atrapalo.com per registrar-te et fan descomptes en els espectacles i paquets de viatges.


(*)Informació extreta de la pàgina web: http://alertaenlinea.gov/compras.html

Consulta realitzada el dia 17 d'octubre de 2007

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image