Vés al contingut principal
Inici

Publicar vídeos a Internet, una possibilitat molt interessant


Com succeeix amb les imatges, existeixen nombrosos serveis a Internet per compartir els nostres vídeos. En aquest cas, estarem més limitades pel format, degut a que els arxius de vídeo ocupen més espai que les imatges. Alguns d'ells són el Google Vídeo i el YouTube.

Sabem que el gran tamany dels fitxers de vídeo fa impossible el poder enviar o rebre aquest tipus de format per correu electrònic, o penjar vídeos als nostres webs (per limitacions d'espai dels proveïdors d'allotjament gratuït). Per tant, sabem que per compartir les nostres creacions en vídeo, ens veiem limitats a gravar en DVD o pujar els fitxers en un servei especialitzat.

El funcionament dels servidors per compartir vídeos és similar al de les imatges. Aquestes pàgines permeten enviar fitxers de vídeo digital per poder ser visionats per altres persones.

Normalment, aquests servidors no solen permetre la descàrrega dels vídeos que allotgen, però si permeten la seva reproducció.

També hem de pensar, que per no saturar els servidors, la gran majoria d'aquests serveis no permeten arxius de gran tamany i duració. Hi ha alguna excepció com DivxStage6, que permet l'allotjament de vídeos de fins a 2 Gigabytes (sempre en format Divx).

El primer pas per poder penjar vídeos en aquests serveis és tenir clares les limitacions i la conversió d'arxius al format que se'ns demani. Més tard, tot és començar a treballar-hi. Així, entrarem a formar part d'una comunitat que comparteix vídeos de tot tipus.

YouTube

És un dels serveis més famosos entre les internautes. Aquest servei ofereix opcions molt interessants que poden ser molt útils en el moment de compartir gravacions amb els nostres coneguts. S'ha de tenir en compte que la duració dels vídeos està limitada a 10 minuts.
Primer de tot, obrirem la següent adreça: www.youtube.com

Haurem de donar-nos d'alta omplint un formulari amb les dades de la nostra entitat, o les nostres. Donarem la nostra adreça de correu electrònic, de manera que el servei ens enviï el codi d'activació. L'enllaç que ens arribi a la safata d'entrada del correu serà el que ens porti al nostre compte de YouTube que ja estarà activat.

Dins l'apartat dedicat a la gestió de vídeos, triarem la opció de 'Pujar nou vídeo'. A continuació, escriurem al formulari el títol del vídeo, un breu comentari i la categoria a la que pertany. Un cop finalitzat, clicarem el botó 'Continuar amb la pujada'. Apareixerà una pantalla on haurem de localitzar el nostre vídeo des del disc dur del nostre ordinador, després d'haver escollit el botó 'Browse'. Haurem de tenir en compte, que si cliquem la opció que ens mostra el servei de 'Privat', el vídeo només el podran visualitzar les persones que nosaltres triem. Un cop finalitzat tot aquest procés, polsarem la opció de 'Pujar vídeo'.

Per editar algunes de les característiques del nostre vídeo, a continuació apareixerà una pantalla en la que podrem editar el vídeo que acaba d'emmagatzemar al YouTube. De nou, podrem modificar les opcions que ja havíem triat, però també podrem pensar en posar la data i el lloc en que es va realitzar la gravació. Una opció interessant és la que podem triar al decidir si deixem que el nostre vídeo pugui ser enllaçat o no des d'altres webs. En aquests moments ja poden 'Actualitzar informació del vídeo'.

Per últim, per veure com es visualitzarà la nostra gravació farem clic a l'enllaç 'El meu Compte', que es troba a la pàgina al costat del nostre nom d'usuària. Dins aquest apartat, triarem la opció 'Els meus vídeos'.

Si tot ha funcionat correctament, veurem una llista de vídeos en la que apareixerà l'últim arxiu que hem pujat. Podrem visualitzar l'arxiu, mitjançant la finestra de reproducció de vídeos del YouTube.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image