Repàs...(en edicions anteriors)
De nou us recordo la filosofia de transmetre per a que sigui transmès. És a dir que el que aprenguin dissabte ho puguin reproduir a les seves entitats, les vostres alumnes.
Si tot ha anat com toca en els mòduls anteriors, a hores d'ara totes les teves alumnes tenen: un correu electrònic, formen part d'una llista de correu, són autores del bloc de la seu i a més en tenen un propi de l'entitat, han utilitzat el bloc per compartir, saben o coneixen com pujar imatges (picasa) i vídeos (youtube) i n'han incrustat en el bloc.
Objectius a assolir per completar aquest mòdul:
Treball col·laboratiu: Vàries persones un sol document.
Primer treballem de forma idividual:
-
OpenOffice: Presentar i conèixer l'eina. Fer servir l'editor de text, de manera que vegin com obrir, utilitzar i desar un document. Comentar la resta d'aplicacions que ofereix OpenOffice, l'scalc, bases de dades...
(En l'enllaç d'Ofimàtica local també trobareu enllaços a editors d'imatge com el gimp, podeu fer-hi un cop d'ull o deixar-ho per a que investiguin a casa sobre programari lliure, recordeu que sempre poden tornar sobre els materials que hi ha al moodle)
Treballem col·laborativament a la SEU:-
Googledocs, (
http://docs.google.com/ ) Es tracta de crear un document entre totes de manera col·laborativa. Cada professor/a haurà de
crear un document, per exemple, al compte google (el grup creat a la primera sessió) de la seu i (share)
compartir-lo amb les alumnes. Si cliqueu al botó
"Share" i afegiu els seus correus ja estaran convidades i llestes per editar col·laborativament en línia. El que haureu de fer és
escriure entre totes les assistents un sol document. Idea: Escriviu el transcurs del curs, algú escriu com va anar el primer dia, el que hi van aprendre, algú com va anar el segon, el que van aprendre, una altra ho revisa i hi afegeix continguts, una altra afegeix una anècdota, ...
Finalment, aquest document creat entre totes
pujar-lo al bloc de la Seu, com a resultat del vostre treball col·laboratiu. (Quan feu l'avaluació de la sessió adjunteu l'enllaç al document)
Treballem col·laborativament entre totes les SEUS:-
La Wikipèdia. Explicació de què és una wiki, definir i consultar vikipedia (de ben segur trobaran coses que no esperen trobar en una enciclopèdia)
La tasca entorn la WIKI tracta de nodrir de recursos la pàgina de wiki anomenada
Recursos a Internet: el món de les dones que teniu al mòdul, per a fer-ho, demaneu que entrin a aquest espai i recomanin pàgines web, la web de la seva entitat, webs del seu interés, de manera que practiquin el fet d'escriure en col·laboració, vàries persones en diferents llocs geogràfics un sol text.
Cal comentar que sobre el mateix llistat hi treballen totes les alumnes del Programa ENDE.
Com a recurs pel professorat teniu al mateix mòdul un llistat amb una estructura similar a la esperada, ple d'enllços i recursos que podeu utilitzar per fer la classe i per posar-los d'exemple.
Treballem col·laborativament a la Xarxa:- Veure el vídeo del marcatge social.
- Crear un delicious (explicant com funciona o per a que serveix, si amb el vídeo no ha quedat clar) de la Seu on afegir, per exemple, els blocs, els enllaços de la wiki, les webs de les entitats, recursos de la Seu (aprofiteu les aportacions a la wiki d'abans).
A partir d'aquí, podeu demanar que cada alumna crei el delicious de la seva entitat, registrant-se, i afegir-lo al networking del delicious de la Seu, de manera que entre totes tingueu molts enllaços sobre el mòn de les dones.
Per fer durant la setmana:
Durant aquestes setmanes hauran treballat moltes eines noves i molts coneixements nous.
- Demaneu una entrada nova a cada bloc explicant la seva experiència en el curs i tot el que han aprés fins ara.
- El conte de la Seu: en un nou document de googledocs incieu una història i demaneu que durant la setmana totes les alumnes es conectin i afegeixin un trosset de la història (un paràgraf) sota de cada aportació que afegeixin el seu nom i el de l'entitat (per saber qui ha fet els deures i qui no)
Aquest és un mòdul força carregadet però molt maco per treballar, així doncs, molts ànims!! i seguiu així d'engrescades,vosaltres i les alumnes!!