Vés al contingut principal
Inici

La banca electrònica

La majoria de bancs i caixes disposen de la banca electrònica. Aquesta ens permet fer algunes de les gestions, que fins ara havíem de fer presencialment a la nostra entitat bancària, fer-les des de casa o des del lloc on tenim la connexió a Internet.

La manera d'accedir al banc o caixa en línia és realment senzilla. Has de sol·licitar a la teva caixa o banc l'accés a aquest servei. Et donaran una contrasenya i es definirà una manera d'accedir a un lloc segur, amb garantia de privacitat, que mostra a la clienta el seu compte corrent o qualsevol altre producte.

Aquestes contrasenyes es requereixen sempre que es vol entrar a la pàgina, i un cop dins, la usuària pot realitzar les seves operacions amb la mateixa confiança com si es trobés a la finestreta de la sucursal.

Les operacions que es poden realitzar des de la banca en línia van des d'algunes de molt complexes, com pot ser la compra d'accions de borsa, i d'altres més senzilles. De fet, aquesta és precisament la gran ventatja de la banca a la xarxa: la facilitat de l'ús i la usabilitat amb la que ha estat disenyada. Dins de la pàgina personal es pot revisar el saldo i els moviments de les comptes, de forma general o seleccionant les despeses d'un dia concret. També es pot portar un control dels rebuts domiciliats en aquest compte i fins i tot tornar-los si no hi estem d'acord. Es poden realitzar tranferències a altres comptes corrents. (1)


Garantir la seguretat

Per utilitzar la banca en línia has de seguir algunes recomanacions per tal de fer-ho amb seguretat:

  • Connexió: no et connectis a la banca electrònia des d'un enllaç rebut per correu electrònic. És més segur teclejar directament l'adreça web o la URL al navegador.
  • Contrasenyes: no donis mai les teves contrasenyes a ningú. Mai la teva entitat bancària li demanarà aquestes ni per correu electrònic, ni per telèfon ni en persona. Ep! Vigila que les contrasenyes mai quedin memoritzades si et connectes des d'un punt d'accés públic a Internet.
  • Informació: comprobar que està en una pàgina web segura. Per això hi ha dos elements que ho certifiquen. L'adreça web comença així https:// (Atenció amb la s!). A més, a l'inferior de la pàgina ha d'aparèixer un candau tancat o una clau, això certifica la seguretat.
  • Desconnexió: utilitzi sempre la opció de desconnexió quan finalitzi les seves gestions. És millor tancar el navegador després de connectar-se a la banca electrònica. (2)


(1) Informació extreta de http://revista.consumer.es/web/es/20001201/internet/27218.php
(2) Informació extreta de https://www.cajasur.es/4024/seguridad/inicio.html
Data de consulta: 17 d'octubre de 2007

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image