Vés al contingut principal
Inici

Objectius a assolir per completar aquest mòdul:

Hem d'aconseguir que les nostres alumnes assumeixin els continguts dels mòduls de manera que siguin capaces de transmetre els seus coneixements a la resta de la seva entitat.

En el mòdul anterior vam treballar les maneres i possibilitats de comunicació a la xarxa. Cada entitat (cada alumna) ha creat un bloc, ara és doncs, el moment de nodrir-lo.

Com cercar recursos a la xarxa

- Dotar de recursos a les alumnes per a que a través de la xarxa siguin capaces de trobar qualsevol recurs. Navegar a partir de diferents cercadors i veure els consells i trucs que ens faciliten les cerques. Consultar webs de referència i postejar-les al bloc de la seu dins la categoria "Enllaços d'interès"

Introducció teòrica

- Donar a conèixer termes com webs estàtiques i dinàmiques i la seva idoneïtat.
- Transmetre el concepte web 2.0. Compartir.

Com compartir imatges. Nodrim el bloc

- Les fotografies: Picasa. Aprofitar el compte creat a Gmail per a aprofundir en les seves aplicacions, així doncs per a pujar imatges a la xarxa emprarem Picasa. Al mòdul trobareu el procés però és convenient que el feu conjuntament a l'aula. Per tant la feina respecte a picasa serà:

- Fer fotografies a l'aula (portar càmera)

- Pujar-les al picasa del grup de la seu (creat en el mòdul1)

- Incrustar-les al bloc de la seu. (podeu pujar imatges als blocs o incrustar-les, val la pena treballar l'"embed" o incrustació ja que serveix per a d'altres contextos com pàgines web)

- Els vídeos: Youtube.

- Fer una cerca de vídeos que puguin ser d'interés per a les entitats.

- Incrustar els vídeos al bloc de la seu.

- Crear un compte cada alumne on en el futur pugui penjar els vídeos de l'entitat. (si la càmera us ho permet podeu gravar un petit vídeo de la sessió i penjar-lo al youtube de la seu i incrustar-lo al bloc de la seu. Cal parlar de les limitacions i problemes que poden trobar.

Teniu documentació per a la creació de comptes de youtube.

Per fer durant la setmana:

- Cada alumna haurà d'incrustar imatges de l'entitat al bloc de l'entitat, que han creat en sessions anteriors, utilitzant el seu nou compte a picasa. Aquestes imatges haurien d'anar contextualitzades en una entrada on expliquin el que es mostra.
- Si tenen o creen algun vídeo, pujar-lo al youtube i d'allà incrustar-lo al seu bloc d'entitat.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image