Per accedir haureu d'escriure al navegador la següent adreça: http://mail.google.com
Per començar a utilitzar el servei entrem a "Inscriviu-vos a Gmail", que apareix a a columna de la part dreta de la primera pantalla que se'ns obre. Hauràs d'omplir un formulari amb les dades de la teva entitat, o les teves dades.
La seva capacitat supera als 3 GB, permet etiquetar els missatges, inclou un sistema de xat, entre d'altres. La seva interfície utilitzava un llenguatge que és més ràpid i àgil d'utilitzar que qualsevol dels seus competidors.
A continuació podem observar com es presenta la safata d'entrada del nostre correu:
El que més crida l'atenció és que Gmail no té carpetes, a diferència d'altres servidors de correu. Aquest fet és significatiu i molt funcional, perquè en molts moments tenim relació amb associacions i amigues, que no només les podríem posar en una carpeta, sinó que podrien estar a vàries. Els altres servidors de correu et fan triar una categoria, quan la teva associació o amiga pot correspondre perfectament a dos ben diferents.
A la part esquerra de la pantalla veurem que hi ha un apartat que conté la paraula "Etiquetes". Si clicem a sobre la fletxa negra, se'ns obrirà un desplegable amb les etiquetes (paraules claus per definir) que ja tenim i, l'altre opció que és editar noves etiquetes.
Aquest exemple anterior és l'objectiu principal de les 'Etiquetes'. Cada missatge que rebem pot tenir infinites etiquetes, per exemple: treball, amigues, família, entitats, etc.
Les etiquetes les podem aplicar un cop haguem obert els missatges. A cada missatge que rebrem, quan l'obrim, ens trobarem una sèrie de 'Més accions (desplegable)',on podrem escollir, aplicar l'etiqueta.
A Gmail, per marcar els e-mails importants és tan senzill com marcar l'estrella blava, que passarà a ser groga en el moment que la marquem.
Amb el missatges adjunts, Gmail t'ofereix moltes opcions útils: observar amb vista prèvia alguns dels adjunts (limitat), descarregar, descarregar tots junts, entre d'altres.
Gmail incorpora la verificació de sintaxis, una funció molt útil si no tenim corrector. Quan escrius, hi ha paraules que van apareixent en groc, aquestes són les que Gmail detecta que contenen error. Si fem clic a sobre de la paraula, es desplega una llista amb diferents suggerències.
Aquest servei també té incorporat el xat. És tan simple com obrir el teu correu electrònic de Gmail, fixar-nos si estem connectats a la llista de contactes, fer clic i xatejar.