Vés al contingut principal
Inici

Ofimàtica en línia


Cada dia apareixen noves eines a la xarxa d'Internet i algunes d'elles són de gran utilitat en la gestió i administració de les entitats i empreses.

En aquest recurs us presentarem algunes d'aquestes eines disponibles en línia, que permeten magatzemar i gestionar informació (en diferents formats) i modificar-la des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa d'Internet sense haver d'adquirir ni instal·lar cap programa informàtic. Dit d'una altre manera: la informació es guarda en un servidor d'Internet que a més a més ens facilita un entorn informàtic que ens permet modificar-la i compartir-la amb altres persones si és que ho volem fer.

Una bona part d'aquestes eines estan en fase Beta, es a dir, que el seu desenvolupament està en fase de proves.

Us convidem a comentar, en el fòrum de l'aula, els seus avantatges i inconvenients!

Google Docs

És una eina de la companya Google, que ens ofereix la possibilitat de crear i magatzemar documents de processament d'informació (text, càlcul) de manera que s'hi pot accedir (per recuperar la informació i/o modificar-la) des de qualsevol ordinador connectat a Internet, sense necessitat d'instal·lar cap programa informàtic. Permet la conversió dels documents a PDF (Format de Document Portàtil, un format molt universalitzat).
Hi ha una versió “minimalista” que ens permet pujar ràpidament els arxius, encara que es tracta d'un programa que cal ser instal·lat: Docs Uploader

OpenOffice en línia

Gràcies a Ulteo, podem disposar de les advantatges del programa OpenOffice en línia i d'un petit entorn virtual, molt similar al del nostre ordinador.

Projectoffice

És una suite (en format Beta, per tant, en proves) que ens permet la gestió total dels nostres projectes, amb un entorn molt senzill i intuïtiu. Inclou eines de gestió de calendaris i agenda, de tasques, diagrames de Gantt, etc.

Preezo

Una eina que ens permet crear presentacions en línia que són compatibles amb els navegadors d'Internet.

Gliffy

és una aplicació en línia, completament gratuïta i molt fàcil d'utilitzar, que permet dibuixar i compartir diagrames utilitzant Internet, sense haver de baixar-se programari ni actualitzacions addicionals.

Chartall

Facilita la creació de gràfics i la presentació d'estadístiques de forma molt senzilla.

Snipshot

Permet l'edició d'imatges allotjades en el propi ordinador de l'usuari, així com també la càrrega de fotografies des d'una direcció url, d'una mida fins a 10 MB. Una vegada retocada, la imatge es pot exportar a qualsevol dels següents formats: GIF, JPG, PDF, PNG o TIF i guardar de nou a l'ordinador.

PDFHammer ens permet editar documents PDF.

PDF Converter ens permet crear-los.

GideTide, és una eina que ens permet crear el nostre currículum en línia, entre altres coses.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image