Vés al contingut principal
Inici

Gestors bibliogràfics

En preparar algun treball busquem informació per Internet i anem recopilant adreces de pàgines interessants, documents, imatges, cites, etc. Normalment acumulem una gran quantitat de dades corresponents als tipus documentals més diversos amb els que haurem de fer un llistat relativament homogèni i amb una certa coherència descriptiva.

Per ajudar-nos en aquesta tasca hi ha, des de fa temps, els "gestors bibliogràfics" que són programes per recollir, ordenar, corregir, agrupar i exportar amb bona presentació cites documentals molt variades.

La majoria d'aquests gestors bibliogràfics i els més usats pels universitaris són de pagament, però podem destacar una eina interessant:
  • Zotero: És una extensió de Firefox de codi lliure, en versió beta, però que ara mateix ja té un alt rendiment i és molt recomanable per aquelles persones que busquin un gestor bibliogràfic gratuït, senzill, fàcil d'utilitzar i eficaç.

web de l'aplicació: http://www.zotero.org/

Sobre zotero: http://www.blogoff.es/2007/04/03/zotero-un-gestor-bibliografico-gratuito-y-open-source/

Una altra eina que s'ha posat de moda entre els usuaris d'aquest tipus d'aplicacions és:
  • LibraryThing: és una eina 2.0 que permet catalogar la biblioteca mitjançant un servei web. És un lloc web per a la catalogació compartida, una mena d'experiment social per a compartir catàlegs, comentaris i valoracions de llibres, útil doncs, pels usuaris i per la biblioteca en si. L'aplicació està en diversos idiomes (la traducció es fa de forma cooperativa)

web de l'aplicació: http://www.librarything.com

Per saber com va podeu mirar-vos aquest enllaç http://cat.librarything.com/quickstart.php

També cal destacar una eina dedicada als més joves.
  • Cataclic: Aquest portal té una aplicació de Barcelona Multimedia que es diu "La teva biblioteca" on els més petits poden començar a aprendre a catalogar la seva biblioteca.

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image