Vés al contingut principal
Inici

El vídeo digital

La digitalització del vídeo és un procés que consisteix a enregistrar la informació en forma de dígit, un sistema binari o codi numèric a través del qual l’ordinador processa les dades electrònicament.

Segons els mitjans emprats en l’enregistrament de clips de vídeo, hi ha dos camins bàsics per digitalitzar:

a) Fer servir mitjans analògics:
Tecnologia basada en senyals i suports electromagnètics (càmara de vídeo analògica).El senyal de vídeo analògic es transforma en un format digital per tal que l’ordinador pugui emmagatzemar i processar adequadament la informació.
Necessitem una targeta capturadora i cables RCA o S-Vídeo.

b) Fer servir mitjans digitals:
En aquest cas, la càmara d’enregistrar i el lector/gravador utilitzen tecnologia pròpia de la informàtica, es a dir, digital. Són les càmeres conegudes com DV Digital Vídeo. Utilitzant mitjans digitals, les imatges ja venen digitalitzades d’origen, però igualment s’han d’introduir a l’ordinador mitjançant una targeta capturadora, un sistema de comunicació d’alta velocitat basat en l’estàndard IEE1394(FIREWIRE), que permet transmetre en temps real les imatges i l’àudio sense cap tipus de pèrdua.
Si fem servir càmares de fotografia compactes o mòbils, els arxius resultants es poden guardar directament a l'ordinador o pujar a Internet, ja que els formats amb els que es guarden generalment són compatibles.

En què consisteix el procés d'edició digital?

A) Digitalització o Captura:
Consisteix a introduir imatges enregistrades prèviament al disc dur d’un ordinador que disposa de targeta capturadora amb l’ajuda d’un programa d’edició d’imatge i so (Pinnacle Studio, Adobe Premier, Movie Maker, Kino, Avimudex...)

B)L’edició. Consta de :
1. Importar els clips seleccionats al Disc Dur.
2. Tractar les imatges i l’àudio: editar el vídeo, inserir transicions, filtres, títols, so....

C) Creació del vídeo final:
Un cop acabat el procés d’edició, és quan s’entra en la darrera fase del procés: exportació a un destí determinat, que pot ser una cinta de vídeo, un CD, on DVD o fins i tot a Internet.

I si volem vídeos ja fets?

Tal com hem comentat amb les imatges hi ha pàgines web on es recullen gran quantitat de vídeos que va penjant la gent. Si volem fer-ne servir algún hem d'assegurar-nos que tingui una llicència adequada, i si no la té, intentarem posar-nos en contacte amb l'autor per demanar-li permís.

Biblioteques amb vídeo

Algunes biblioteques que fan servir el vídeo:
  • http://www.youtube.com/watch?v=YdIZOEZ7nqg&feature=related
  • http://biblioteca.uam.es/sc/bibliotecaenyoutube.html
  • http://www.youtube.com/user/komomolalabiblio?gl=ES&hl=es
  • Si sabeu anglès: http://www.ahml.info/default.asp

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image