Vés al contingut principal
Inici
Requisits de compleció
Oberta el dijous, 3 de desembre 2009, 13:45
Venciment: dijous, 10 de desembre 2009, 13:45

Activitat 1: El vídeo de la biblioteca

L'activitat d'aquest mòdul consisteix en confeccionar un vídeo que expliqui els serveis que ofereix la biblioteca i publicar-lo al bloc de la biblioteca. Pot ser un muntatge de fotografies o una filmació.

Consideracions:
  • El vídeo ha de ser curt i amè
  • Blogger des de fa no massa temps deixa penjar vídeos directament, mitjançant un botó com el de les imatges. Però nosaltres farem servir Youtube. És senzill d'utilitzar i molt fàcil d'integrar al nostre bloc, i dóna més joc amb els usuaris. Podem crear un canal de vídeo pels nostres usuaris.

Com pujar un vídeo

Quan tinguis el vídeo fet (assegura't que duri menys de 10 minuts, que pesi menys d'1GB i un format compatible amb youtube: .AVI, .MOV, .WMV i .MPG) el pots pujar.

  1. Entra a youtube.com
    Si no tens compte te l'hauràs de crear. Clica sobre Registrarse (cantonada superior dreta de la pàgina de Youtube.)
  2. Clica al botó "Subir" que hi ha a la cantonada superior dreta que hi ha a totes les pàgines Youtube.
  3. Posa-hi la màxima informació possible sobre el teu vídeo (títol, descripció, etiquetes i categoria) Quanta més i millor informació hi posis, els usuaris el podran trobar més ràpid.
  4. Decideix si vols fer públic o privat el teu vídeo. Si vols que ho vegin els usuaris l'has de fer públic.
  5. Fes clic al botó "Subir un vídeo...".
  6. En la finestra següent, fes clic al botó "Examinar" per buscar l'arxiu de vídeo. Quan l'hagis localitzar el selecciones.
  7. Fes clic al botó "Subir vídeo".
La pujada del vídeo a Youtube pot durar uns minuts, més o menys segons el tamany i la duració del vídeo. Tingues paciència!

Si reps un missatge d'error en intentar pujar el vídeo, comprova que el vídeo que estas pujant tingui el format correcte (per youtube). Els formats que accepta recorda que són: .AVI, .MOV, .WMV y .MPG.

Com posar el vídeo al bloc

Youtube, com la majoria d'aplicacions d'Internet que ofereixen allotjament de contingut audiovisual, Youtube ens facilita un codi per copiar i enganxar en el nostre bloc i així poder-lo visualitzar fàcilment.

En aquest cas el codi es troba a la part superior dreta de la pantalla:

Insertar vídeo

Hem de copiar aquest text i enganxar-lo a la vista html de l'entrada del bloc que estiguem fent.

Insertar youtubeQuan veieu tot aquest codi ple d'etiquetes, sobretot, no us espanteu! Aquest codi és html, el codi amb el que es fan les pàgines web. No heu de tocar res!
Si voleu posar text, poseu-lo abans del primer <, o bé, desprès de l'últim >.

Per últim envia'ns la URL de l'entrada on has publicat el vídeo. Recorda que tens un botó a sota aquest text que diu "Editar tramesa" on podràs escriure l'adreça i els comentaris que vulguis sobre la tasca.
loader image