Fins fa pocs anys barrejar conceptes com àudio (veu, música...) i biblioteca hauria estat impensable. Biblioteca era sinònim de silenci. Avui en dia això no ha de ser així.
La biblioteca ja no s'entén com una habitació plena deprestatgeries amb multitud de llibres esperant que algú els agafi per consultar-los o llegir. La biblioteca, tal com hem explicat anteriorment, ha incorporat maquinari capaç de reproduir àudio i gràcies a les eines disponibles a la web 2.0 pot eixamplar-se a tot el món. Dins la biblioteca caldrà utilitzar auriculars.
Ens podem preguntar per què fer servir àudio. Enumerem les raons:
Per reforçar vídeos
Per facilitar la comprensió a totes aquelles persones que tenen problemes a l'hora de llegir (deficiències visuals, dislèxics, etc.)
Per gravar lectures (contes infantils, poesia, notícies, etc.)
Per acompanyar presentacions, imatges o vídeos
Per fer podcast (entrevistes a escriptors, opinions de llibres, novetats, etc)
El podcàsting consisteix en la creació d'arxius de so (en format MP3, ACC, OGG,...) i la seva distribució per mitjà d'un sistema de sindicació que permeti la subscripció i fer servir una aplicació que el descarrega d'Internet perquè l'usuari l'escolti quan vulgui, en el seu ordinador o també en un reproductor extern portàtil.
Podríem entendre un podcast com una subscripció a un bloc parlat. En aquest sentit són molts els punts de connexió amb la ràdio convencional (les grans emissores solen oferir també la seva programació en forma de podcast). Podem baixar-nos els fitxers, guardar-los en algun aparell mòbil i escoltar-los en llocs sense cobertura i sense limitació de temps. Per tant, l'oient té quasi control total sobre el contingut...
El seu contingut és divers i solen ser una o més persones conversantsobre diversos temes, amb o sense música.
Hi ha podcasts sobre quasi qualsevol tema i la realització és també absolutament variada: hi ha gent que segueixun guió, d'altres que van improvisant, etc. En aquest sentit, la llibertat que dóna el podcast és també total.
Biblioteca digital per a cecs http://www.tiflolibros.com.ar/Sonido/DEFAULT.asp
-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-