Vés al contingut principal
Inici

Què són les Xarxes Socials?

Les xarxes socials són pàgines web on es poden registrar usuaris, empreses o entitats que comparteixen interessos, amistat o aficions amb altres usuaris, empreses i entitats que també hi estan registrats.

Tipus de Xarxes Socials

Podem considerar que hi ha tres tipus de xarxes:
  • Generalistes
  • Professionals
  • Especialitzades

Biblioteques i xarxes socials

L'ús de les xarxes socials per part del personal de biblioteques pot ser afavoridor en dos aspectes:
  • Per posar-se en contacte amb col·legues d'altres biblioteques
  • Per posar-se en contacte amb les persones usuàries de la biblioteca
La biblioteca, en estar present a les xarxes socials, pot aconseguir una major visibilitat, pot augmentar la comunicació en les dues direccions, pot potenciar l'intercanvi d'informació en diferents formats (imatges, vídeos, text...) i pot tenir la possibilitat de fer moltes coses més.

Alguns exemples

Generalistes:

Facebook és un altre servei molt popular i que permet que tercers desenvolupin aplicacions pròpies sobre la plataforma i amb ingressos per publicitat. L'estratègia, però, no acaba de funcionar perquè aquest model de negoci no resulta gens afavorit per l'actual crisi. Aquí podeu llegir la resta de la història.

Orkut és el servei de xarxa social de Google. Va ser creada l'any 2004 i posteriorment adquirida pel gegant de les cerques. No és necessari accedir-hi per invitació -tot i que cal tenir un compte de Google- i una de les seves peculiaritats és que més de la meitat dels membres són brasilers i que el segon país en nombre de membres és l'Índia.

Myspace és el servei de xarxa social més popular. És un bon lloc que permet conèixer noves propostes musicals perquè molts músics en són membres i hi tenen penjats alguns dels seus temes... Qualsevol s'hi pot inscriure de forma ràpida i senzilla.

Tuenti és un exitós projecte que va començar el gener de 2006, creat per l'estudiant dels EUA Zaryn Dentzel i s'adreça a un públic jove i universitari. Si feu clic a l'enllaç el vostre navegador us mostrarà això... no s'hi pot accedir si no és per invitació d'un membre... : (

Professionals

Linkedin
  • Més de 22 milions d'usuaris
  • 2 milions de missatges enviats per dia
Xing
  • Més de 5 milions d'usuaris
  • Va adquirir Neurona i eConozco a Espanya i Cember.net a Turquia

Viadeo

  • Més de 2 milions d'usuaris
  • Més de 6000 contactes professionals per dia
Especialitzades o verticals

Animació lectora
Xarxa per tal de compartir tota mena de propostes engrescadores i susceptibles de ser aplicades en els diferents nivells educatius.
Planetalector.com
Comunitat de professors on compartir experiències, elaborar plans lectors i utilitzar recursos per fomentar la lectura entre els escolars.
Quelibroleo
Xarxa social literària en la qual seran els propis lectors els encarregats de recomanar un llibre. Es una nova forma de compartir els teus gustos literaris, de trobar les pròximes novel·les que llegir i de conèixer a més lectors amb les teves mateixes inquietuds.
Lecturalia
Lecturalia es un racó de lectors i lectores, una comunitat formada per persones que comparteixen la teva mateixa afició, la teva passió: la lectura.

Per saber-ne més

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image