loader image
Vés al contingut principal
Inici

Esquema per temes

  • Benvinguts al curs de

    Web 2.0

    Biblioteques 2.0

    "Les biblioteques i els museus inspiren una extraordinària
    confiança i solidesa entre els seus usuaris adults"

    conclouen l'Institute of Museum and Library Services i la Unc School of Information and Library Science en un estudi recent.

    En els darrers anys a les biblioteques, a part de les prestatgeries plenes de llibres, diaris, revistes, taules i cadires hi podem trobar alguns altres elements que poden ser molt importants per a les persones usuàries i pel mateix personal de biblioteques: ordinadors, informació en suport digital, webcams, micròfons, altaveus, impressores, fotocopiadores, escaner...

    Amb les TIC, la feina del bibliotecari va canviant progressivament. Ja no en deu quedar cap que faci les fitxes dels volums que entren a mà. Hi ha moltes aplicacions informàtiques que faciliten enormement la gestió de la biblioteca.

    Però, i a part de la gestió, les TIC ens poden ajudar més? Sí! de ben segur, i sobretot últimament, atès que la xarxa ha evolucionat cap a un model molt més interactiu on la participació de la persona usuària és primordial.

    Tothom hem sentit en un moment o altre paraules tipus Web 2.0, comunitats virtuals, xarxes socials... Però sabem realment què és tot això? I, el més important:ens pot ajudar en la nostra feina?

    Seguim el curs i trobarem les respostes

  • Tema 3

    Mòdul 3: El bloc de la biblioteca

    MODALITAT: VIRTUAL


    Internet ha esdevingut una recopilació d'informació impressionant i algunes eines que fem servir a la xarxa han facilitat enormement la comunicació entre usuaris i usuàries.

    Fa uns anys Internet estava reservada a uns pocs entesos en el tema, però avui en dia ha evolucionat de tal manera que tothom amb unes mínimes capacitats digitals pot convertir-se en una persona generadora d'informació i en una comunicadora virtual.

    El bibliotecari pot aprofitar algunes eines que Internet posa al seu abast per arribar a molts més usuaris, d'una forma molt més eficient i ràpida. Els blocs són una d'aquestes eines que ens seran quasi bé imprescindibles, si no volem quedar obsolets.

    El temps estimat del mòdul és de 3 hores
    .

    Llegiu-vos atentament els materials. Després confeccionarem un bloc per a la nostra biblioteca amb una eina molt senzilla. El bloc ens servirà per posar-hi informació i serà un canal de comunicació amb els nostres usuaris.

    Objectius

    • Conèixer els conceptes bàsics referits als blocs i les diferents eines existents
    • Crear el bloc de la biblioteca i aprendre les nocions bàsiques per a publicar

    Materials i lectures

    Accediu a les lectures i als continguts del mòdul