Vés al contingut principal
Inici

Esquema per temes

  • Benvinguts al curs de

    Web 2.0

    Biblioteques 2.0

    "Les biblioteques i els museus inspiren una extraordinària
    confiança i solidesa entre els seus usuaris adults"

    conclouen l'Institute of Museum and Library Services i la Unc School of Information and Library Science en un estudi recent.

    En els darrers anys a les biblioteques, a part de les prestatgeries plenes de llibres, diaris, revistes, taules i cadires hi podem trobar alguns altres elements que poden ser molt importants per a les persones usuàries i pel mateix personal de biblioteques: ordinadors, informació en suport digital, webcams, micròfons, altaveus, impressores, fotocopiadores, escaner...

    Amb les TIC, la feina del bibliotecari va canviant progressivament. Ja no en deu quedar cap que faci les fitxes dels volums que entren a mà. Hi ha moltes aplicacions informàtiques que faciliten enormement la gestió de la biblioteca.

    Però, i a part de la gestió, les TIC ens poden ajudar més? Sí! de ben segur, i sobretot últimament, atès que la xarxa ha evolucionat cap a un model molt més interactiu on la participació de la persona usuària és primordial.

    Tothom hem sentit en un moment o altre paraules tipus Web 2.0, comunitats virtuals, xarxes socials... Però sabem realment què és tot això? I, el més important:ens pot ajudar en la nostra feina?

    Seguim el curs i trobarem les respostes

  • Tema 1

    Mòdul 1: Web 2.0. Conceptes i nous rols

    MODALITAT: VIRTUAL



    Primer de tot ens situarem. Com ja hem dit en el mòdul introductori hi ha moltes paraules que ens sonen i molts conceptes que no ens acaben de quedar clars. Però quin paper hi juguem tots plegats?

    Llegeix els materials atentament i després podràs passar a fer les tasques i activitats proposades. Ah! si estàs a la biblioteca o en un lloc on hi ha més gent, et recomanem que et posis uns auriculars, dins dels materials hi ha contingut multimèdia i per tant t'exposes a que et cridin l'atenció!

    El temps estimat del mòdul és d'1 hora.

    Objectius

    Identificar els diferents serveis i aplicacions que ofereix la Web 2.0 i que poden ser usats com a suport a la tasca de la bilbioteca.

loader image