Vés al contingut principal
Inici
L'expansió d'Internet va començar a tenir lloc el 1986, quan les universitats van permetre als seus alumnes utilitzar la xarxa, i al 1993 aquesta autorització es va ampliar al públic en general, arribant a totes les llars.

Però, com va sorgir Internet?

Durant els anys seixanta del segle XX els Estats Units cercaven una manera de preservar les comunicacions del país en cas de guerra nuclear. Es va començar a treballar en una xarxa descentralitzada i en mecanismes de transmissió que fossin operatius encara que una part de la xarxa fos destruïda.
Amb aquestes premisses es va decidir que els missatges es dividirien en petites porcions o paquets d'informació i que cadascun d'aquests portaria l'adreça de destinació. D'aquesta manera, arribat el cas, trobarien la manera d'assolir independentment la destinació seguint les rutes que quedessin disponibles.

El 1969 va néixer ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network), procursora de l'actual Internet, i que va estandaritzar els protocols TPC/IP com a resultat de la investigació per a interconnectar xarxes orientades a paquets de diferents tipus.
       
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image