Vés al contingut principal
Inici
Tema Nom Descripció
Pàgina Introducció.

Benvinguts al curs d'Iniciació a la Informàtica.


Aquest curs vol ser una petita introducció al món de la informàtica, des d'una perspectiva lúdica.

Partint del coneixement de l'ordinador ens endinsarem dins l'escriptori per conèixer el ratolí i el teclat, els quals ens acompanyaran en aquesta nova aventura del tractament de text i del món d'Internet.

Som-hi doncs ?
Benvinguts

Tema 1 Pàgina L'ordinador

Actualment, una gran part de les nostres activitats - lleure o feina - es duen a terme amb l'ajuda dels ordinadors, i dels seus programes informàtics.

L'ordinador

Pàgina El maquinari
El maquinari d'un ordinador és el conjunt de les seves parts físiques, format per una unitat central de processament(CPU), la memòria i els perifèrics

 maquinari

 

Pàgina El teclat

El perifèric d'entrada d'informació per excel.lència de qualsevol ordinador és el teclat, el qual permet la comunicació entre l'usuari i l'ordinador .

 Teclat

Pàgina El ratolí

El ratolí és el perifèric d'entrada que permet moure'ns pel monitor i sel.leccionar-ne una zona.

 El ratolí

 

Pàgina Els perifèrics

Podríem definir com a "perifèric" tot aquell dispositiu que, malgrat formar part de l'ordinador, no es troba dins el contenidor principal, més coneguda com a "torre", encara que en el cas dels ordinadors portàtils aquesta definició pugui ser lleugerament diferent.

 Perifèrics

Tema 2 Pàgina Internet, els orígens.

Com va sorgir Internet?.

Internet

Pàgina Xarxa de xarxes.
Mirem d'apropar-nos al funcionament d'aquesta xarxa de xarxes, de manera global.
Pàgina El llenguatge d'Internet.

Internet és una xarxa de milions d'ordinadors d'àmbit planetari, que comparteixen un llenguatge o conjunt de protocols, anomenats genèricament  TCP/ IP.                          

Internet                                           

Pàgina Com hi accedim?

Però, com tenim accés a Internet? Com transmetem la informació?. Mirem-ho.

int

 

Pàgina Els navegadors.

Internet és una font pràcticament il.limitada d'informació. El problema recau en el desordre i la gran dificultat per a trobar-hi la informació rellevant.

b

 

 

Pàgina Els cercadors.

Per tal de facilitar la tasca de cerca d'informació, s'ha desenvolupat un seguit de programes informàtics que en faciliten la localització, el filtratge i la selecció.

ex

Pàgina L'estratègia de la cerca.

Els cercadors, a través de la finestra de cerca, ens permeten dialogar-hi per tal d'arribar al nostre destí: la informació.

s

URL Internet amb seny.
Mirem a veure què més podem aprendre amb aquesta web?.
Tema 3 Pàgina El correu electrònic.

Ray Tomlinson, considerat l'inventor del correu electrònic, trià l'"@" per tractar-se d'un símbol present als teclats però, alhora, que no forma part de cap nom ni és utilitzat ailladament amb sentit propi.

a

Pàgina Donar-se d'alta a un correu electrònic.

Per tal que la gent es pugui posar en contacte amb nosaltres hem d'escollir un proveïdor de correu electrònic i enregistrar-hi una adreça personal. Mirem com es fa.

y

Pàgina Enviar i rebre correus.

Una vegada donats d'alta, anem a veure les funcions més bàsiques i principals de qualsevol correu: poder enviar i rebre informació.

m

Pàgina El decàleg de l'etiqueta a la xarxa.

Encara que no hi ha un protocol establert de funcionament i reaccions en l'ús del correu electrònic, podem trobar una llista d'accions recomenables.

n

loader image