Telecentres de teletreball: repartits per tot Catalunya, però sobretot a les zones rurals, i de muntanya i a les Terres de l'Ebre, el seu objectiu és promoure activitats econòmiques basades en l'ús de les noves tecnologies de la informació, a acollir projectes d'emprenedors i iniciatives de desenvolupament territorial. D'aquesta manera, contribueixen a evitar el despoblament, i modernitzar i diversificar lestructura productiva, possibilitar i potenciar el teletreball, donar suport als teletreballadors, ser el referent tecnològic de la comarca, etc.
En aquest moment hi ha una trentena de centres integrats a la Xarxa de Telecentres de Catalunya, i conformen la comunitat de teletreball dins de la plataforma virtual. Existeix l'Oficina Tècnica de Coordinació que depèn del Consell Comarcal del Bages i que rep finançament de la Secretaria. Els diferents telecentres també reben finançament dels ajuntaments i/o els consells comarcals, les diputacions, etc.
Punts ÒMNIA (Comunitat Social): El seu propòsit és evitar la fractura digital mitjançant l'impuls d'actuacions dirigides a la formació, la inserció social i laboral i l'ús comunitari per a l'accés a les noves tecnologies.
En l'actualitat existeixen 111 punts Òmnia, dels quals 7 es troben en centres penitenciaris. Els punts Òmnia conformen la comunitat social de la plataforma virtual de la Xarxa de Telecentres de Catalunya i estan coordinats per un secretariat format per entitats i fundacions sense ànim de lucre. Existeix l'Oficina tècnica de la Comunitat Social - Xarxa-Òmnia.