loader image
Vés al contingut principal
Inici



Hi ha diferents comunitats que cal destacar:



Xarxa Pilot de Programari Lliure
. El seu propòsit és donar a conèixer el programari lliure i mostrar l'accessibilitat social i econòmica que pot tenir. L'objectiu general però, coincidint amb tots els telecentres de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, és evitar l'anomenada fractura digital. La prova pilot la integren 30 nous telecentres i 10 més, ja existents, que migraran els seus sistemes a programari lliure.


Telecentres de teletreball: repartits per tot Catalunya, però sobretot a les zones rurals, i de muntanya i a les Terres de l'Ebre, el seu objectiu és promoure activitats econòmiques basades en l'ús de les noves tecnologies de la informació, a acollir projectes d'emprenedors i iniciatives de desenvolupament territorial. D'aquesta manera, contribueixen a evitar el despoblament, i modernitzar i diversificar l’estructura productiva, possibilitar i potenciar el teletreball, donar suport als teletreballadors, ser el referent tecnològic de la comarca, etc.

En aquest moment hi ha una trentena de centres integrats a la Xarxa de Telecentres de Catalunya, i conformen la comunitat de teletreball dins de la plataforma virtual. Existeix l'Oficina Tècnica de Coordinació que depèn del Consell Comarcal del Bages i que rep finançament de la Secretaria. Els diferents telecentres també reben finançament dels ajuntaments i/o els consells comarcals, les diputacions, etc.


Punts ÒMNIA (Comunitat Social): El seu propòsit és evitar la fractura digital mitjançant l'impuls d'actuacions dirigides a la formació, la inserció social i laboral i l'ús comunitari per a l'accés a les noves tecnologies.

En l'actualitat existeixen 111 punts Òmnia, dels quals 7 es troben en centres penitenciaris. Els punts Òmnia conformen la comunitat social de la plataforma virtual de la Xarxa de Telecentres de Catalunya i estan coordinats per un secretariat format per entitats i fundacions sense ànim de lucre. Existeix l'Oficina tècnica de la Comunitat Social - Xarxa-Òmnia.



Fes Internet:
El propòsit d'aquests telecentres és donar accés a la societat del coneixement al màxim nombre possible de ciutadans, sobretot a aquells col·lectius amb més risc de fractura digital: tercera edat, mestresses de casa, joves amb un nivell mínim d’escolarització, etc. Un dels seus objectius importants és facilitar l’accés del ciutadà a l’administració electrònica i fomentar una major participació de la ciutadania en els processos democràtics.
En total uns 500 telecentres, entre els quals trobem aules multimèdia de biblioteques, centres cívics, punts d'informació juvenil i turística, associacions veïnals, etc. La seva tipologia, per la ubicació i per la diversitat en els serveis que ofereixen, és força heterogènia, tal i com és el conjunt de persones a les quals s'adrecen.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00