Què és un telecentre?
Un telecentre és un punt públic daccés a Internet (PIAP) amb tasques de divulgació i formació per a minimitzar el risc de fractura digital.
Té com a objectiu principal divulgar i donar accés a les tecnologies de la informació i la comunicació, oferint les eines i el suport necessari al ciutadà/ana.Per definició, un telecentre és un espai habilitat per acollir PC, programari i perifèrics i que compta amb la figura dun dinamitzador/ora que dóna accés a Internet a la ciutadania, i realitza tasques dorientació, formació i suport.
És un espai daccés a les noves tecnologies, de caire públic. És un lloc de treball comú on els usuaris i usuàries disposen dinfraestructura i persones que els donaran suport en els àmbits formatius, professionals i personals.
La infraestructura i les persones encarregades del telecentre utilitzen les tecnologies de la informació i la comunicació com a eina de lluita contra lexclusió social, promovent activitats que promoguin lautoorganització i ladquisició de capacitats socials dels usuaris/àries que utilitzin el servei.
El telecentre ha destar dotat de la infraestructura necessària per albergar a tots els usuaris i usuàries que el visitin. Atesa la important funció educativa que han de desenvolupar els telecentres, és molt important posar, a disposició del personal dinamitzador i dels usuaris/àries, el material i el programari formatiu adient per al desenvolupament i l'evolució de la seva formació.
El telecentre ha destar dotat de tot el material necessari per permetre la formació, especialització, reciclatge i innovació en temes específics i genèrics de les TIC als dinamitzadors/ores, entitats i usuaris/àries, minimitzant així el risc dexclusió social.
Hem de tenir en compte que cada telecentre està ubicat en un espai diferenciat. Per tant, hem de partir de la base que la filosofia inicial és la mateixa, però que cada telecentre tindrà un desenvolupament diferent, ja que respondrà al tipus dentitats que sestructuren al seu entorn, al tipus dusuaris/àries, entre daltres.