Informació prèvia

Benvingut/uda al Curs de gestió i dinamització avançades del telecentre per a dinamitzadors telemàtics de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

A continuació et detallem el funcionament d’aquest curs.

Com veus, el curs està organitzat per temes per facilitar l’organització dels continguts i el procés d’ensenyament aprenentatge que hem començat.

Cada setmana apareixeran els continguts i activitats dels diferents mòduls.

La temporització la marcarà cada dinamitzador/ora que gestionarà el seu temps. Tenint en compte que per a començar un mòdul has de tenir superat l'anterior. Per això, hi ha activitats que no es poden trametre després d'una data, per poder fer un bon seguiment del curs.

Hi ha un primer mòdul, on has entrat, amb activitats transversals (fòrum, diàleg, etc.) que estaran actives durant tot el curs i que tenen l'objectiu de facilitar la comunicació entre dinamitzadors/ores i amb els/les tutors/ores. Comença per llegir amb atenció cada una de les activitats. Si tens algun dubte, exposa'l al fòrum obert, o bé mitjançant el diàleg amb el teu tutor/ora.

Els altres mòduls estan separats d'acord amb els continguts del curs:

  • Diagnòstic del telecentre.
  • Gestió del telecentre.
  • Proposta de l'activitat i/o projecte.
  • Avaluació del procés

La consecució de les activitats és lineal, de dalt a baix, i el format és en arbre, és a dir, els continguts es diferencien de les activitats a la pantalla perquè la seva icona es troba més cap a la dreta que la dels materials. És important que respectis aquesta estructura, i que vagis fent, de dalt a baix. Pensa que si intentes córrer o et saltes qualsevol apartat potser després hauràs de tornar enrere i perdràs més temps.


Reconeixeràs cada contingut, activitat, etc. perquè té una icona que l’acompanya. A més, si t'hi poses a sobre amb el ratolí, el sistema et diu què és (fòrum, consulta, diari, recurs, etc.) Per entrar, només has de clicar-hi a sobre i a continuació et donarà la informació que necessitis per seguir el curs.

El tutor/ora et respondrà o t'avaluarà en un màxim de 48 hores, perquè puguis continuar el curs sense problemes.

L’avaluació del curs serà constructivista, és a dir, d'acord amb l’assoliment dels continguts i de la participació durant tot el procés.

Participar és obligatori. És igual d’important contestar bé un qüestionari que participar en un fòrum de reflexió, etc.

Per navegar pel curs és millor que utilitzis la barra de navegació que surt sobre els continguts del curs.

barra

Dinamitzadors és la pàgina des d’on accedeixes al curs, on et demana l’usuari i la contrasenya.
CGDATC és la primera pàgina del curs. A partir d’aquesta pàgina, accedeixes a la resta d’activitats i continguts del curs, i la barra de navegació es va construint a mesura que entris. Per moure’t només has de clicar allà on vulguis anar des d'aquesta barra de navegació. Així pots anar endavant i enrere sense problemes.

Si no has emprat mai Moodle, o no vas fer el Curs bàsic per a dinamitzadors del telecentre, pots accedir als continguts d'aquest curs a la pàgina http://www.xarxa365.net/moodle/ i així solucionar els dubtes que et surtin en aquest sentit.

Ara ja pots començar el curs.

Bona sort i... seguirem en contacte! ;-)

Darrera modificació: Tuesday, 5 January 2016, 15:00