Vés al contingut principal
Inici

Aplicacions i usos

1. Com a lector de blocs

Segurament cada dia dediques part del teu escàs temps de lleure navegant per la xarxa, visitant llocs nous o sobretot dedicant-te a visitar la teva llista de d'adreces d'interès per comprovar si els seus autors han afegit nous continguts i, si és així, llegint-los, oi? De quants llocs estem parlant? De 10? 20? 50? ...?

Segur que hi dediques molt de temps: visitar aquests webs, esperar que es carregui el contingut, buscar allò interessant i si existeix, llegir-ho .. I total, per a què? Moltes vegades tanques el navegador convençut que una vegada més ha perdut el temps (que has de restar del poc de què disposaves...)

Doncs bé, la solució rau en la Sindicació de continguts ja que permet subscriure'ns als blocs d'interès, i obtenir resums del seu nou contingut, concentrant-lo en un sol lloc.

A més amb un sol clic podem accedir i consultar els articles o continguts que ens interessen, sense perdre temps visitant cadascun dels llocs.

Tot això gràcies a uns programes anomenats lectors o agregadors de feeds que s'encarreguen de recollir aquest aliment amb els articles publicats en els diferents blocs als quals estem subscrits, i mostran el que s'ha afegit des de la nostra última lectura.

Agregadors = comoditat + rapidesa
= Persona que treballa en un punt TIC contenta + que disposa de temps


Té bona pinta aquesta fórmula, no? Durant la primera activitat pràctica d'aquest mòdul, aprendrem a utilitzar un agregador i a subscriure'ns als continguts d'un bloc. Ens serà molt útil, tant per la nostra feina a la biblioteca com per la nostra vida personal.

2. Com a blocaire

Com a bon navegant que ets, saps que els mars i oceans d'informació a la blocosfera en concret i a la xarxa en general, creixen i s'eixamplen a gran velocitat.

I tu, per no ser menys, en breu n'hi afegiràs més encara, en crear el bloc de la biblioteca: un nou illot petitó, enmig de la immensitat de continguts existents.Un illot impossible de localitzar, a no ser , és clar, que utilitzis estratègies per fer-lo visible.

Suposo que t'estaràs preguntant: Com o amb què puc propagar i facilitar l'accés dels lectors potencials als continguts del meu bloc? Doncs una vegada més, la resposta és la sindicació de continguts: Els canals web s'encarreguen d'empaquetar els nous articles del teu bloc i subministrar-los als dispositius agregadors que utilitzen els lectors que s'hi han subscrit, per tal que puguin consultar-ho quan vulguin i amb total comoditat.

A més, la sindicació facilita la visibilitat del teu bloc: la majoria de directoris de blocs utilitzen aquests arxius per a rebre la llista dels darrers articles publicats(un bon exemple d'això és Catapings)

Les eines de sindicació periòdicament revisen els arxius RSS i revisen el títol de la darrera anotació i si difereix del que té emmagatzemat, ho considera actualitzat.

Finalment, tampoc hem d'oblidar l'efecte final de la sindicació en el nostre bloc: estrènyer els llaços amb els teus lectors. Això, en definitiva, és tenir lectors fidels i interessats amb el que publiques al teu bloc.


Més endavant, al mòdul 7, prepararem el vostre bloc, perquè pugui ser sindicat pels qui el visitin.

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image