Vés al contingut principal
Inici
Per reconfigurar qualsevol cosa, tenim clar que l'objectiu final és simplement canviar alguna opció en algun fitxer de text. Per fer-ho s'ha d'editar aquest fitxer.

Si ens trobem amb un accés remot, és evident que haurem de fer servir algun editor de text disponible des de la terminal o la consola, i de fet, si hi parem a pensar, els editors de text WYSIWYG, ens proporcionen eines que no tenen massa sentit en els fitxers de configuració, perquè volem escriure en negreta? o amb un tamany de lletra més gran? o amb una font diferent? o tenir els paràgrafs amb una alineació central?....

Els editors més usats per treballar amb els fitxers de configuració són: emacs, vi, i nano. Els dos primers, requereixen d'un període de pràctica molt més elevat que l'ultim, però qualsevol usuari habitual de qualsevol d'aquests dos, us diria que val la pena de fer l'esforç. Són editors que funcionen des de terminal, però tens un ventall de possibilitats molt elevat, això sí, si no hi ha ratolí, les accions s'han de fer via combinacions de tecles.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image