Vés al contingut principal
Inici

Esquema per temes

  • ADMINISTRACIÓ DOMÈSTICA DE XARXES AMB GNU/LINUX
    Objectius del curs


    - Conèixer el sistema i les opcions d'instal·lació i configuració
    - Iniciar en l'administració de sistemes amb GNU/Linux amb terminal/consola
    - Introduir els conceptes bàsics de les xarxes domèstiques i la configuració de servidors.

    A partir de l'experiència en el curs d'introducció al programari lliure, s'ha creat aquest curs, orientat més específicament a l'administració dels sistemes GNU/Linux. Molts dels alumnes ja coneixien les possibilitats que ofereix, per exemple, un paquet ofimàtic, però en canvi, eren pocs els que sabien desenvolupar-se des de la línia de comandes.

    Aquest curs, doncs, preten mostrar com funciona un sistema GNU/Linux, sempre des del punt de vista de l'usuari que l'administra. Per fer-ho, ens basarem amb una guia de referència de GNU/Linux, on ja s'ha fet una feina molt important sel·leccionant aquelles operacions més comunes que realitza un administrador.

    El curs, està organitzat en diferents temes cadascun dels quals disposa d'un conjunt d'activitats i pràctiques a realitzar individualment. Així doncs, en les sessions farem primer una mica d'introducció, i algun exercici pas a pas, i després treballarem amb les propostes del professor i les inquietuds dels alumnes. La manera més gràfica d'aprendre a administrar un sistema, és precisament provant de realitzar les tasques, i veient quines dificultats presenten.

loader image