Vés al contingut principal
Inici

Esquema per temes

  • ADMINISTRACIÓ DOMÈSTICA DE XARXES AMB GNU/LINUX
    Objectius del curs


    - Conèixer el sistema i les opcions d'instal·lació i configuració
    - Iniciar en l'administració de sistemes amb GNU/Linux amb terminal/consola
    - Introduir els conceptes bàsics de les xarxes domèstiques i la configuració de servidors.

    A partir de l'experiència en el curs d'introducció al programari lliure, s'ha creat aquest curs, orientat més específicament a l'administració dels sistemes GNU/Linux. Molts dels alumnes ja coneixien les possibilitats que ofereix, per exemple, un paquet ofimàtic, però en canvi, eren pocs els que sabien desenvolupar-se des de la línia de comandes.

    Aquest curs, doncs, preten mostrar com funciona un sistema GNU/Linux, sempre des del punt de vista de l'usuari que l'administra. Per fer-ho, ens basarem amb una guia de referència de GNU/Linux, on ja s'ha fet una feina molt important sel·leccionant aquelles operacions més comunes que realitza un administrador.

    El curs, està organitzat en diferents temes cadascun dels quals disposa d'un conjunt d'activitats i pràctiques a realitzar individualment. Així doncs, en les sessions farem primer una mica d'introducció, i algun exercici pas a pas, i després treballarem amb les propostes del professor i les inquietuds dels alumnes. La manera més gràfica d'aprendre a administrar un sistema, és precisament provant de realitzar les tasques, i veient quines dificultats presenten.

  • Tema 1

    Instal·lació

    Una de les principals avantatges dels sistemes GNU/Linux és que aquests, porten un instal·lador que permet posar el sistema en un nombre molt gran d'arquitectures (Sistemes hardware diferents al PC). Per aquest motiu, l'esforç que hi ha darrera és molt gran, ja que s'han d'adaptar determinades parts del nucli perquè això sigui possible. Debian inclou una guia d'instal·lació molt detallada on es contemplen gran part dels possibles errors que es puguin produir en la instal·lació.

loader image