Vés al contingut principal
Inici
Aquest recurs conté enllaços a manuals o webs interessants sobre el programari de la distribució Linkat dels nostres punts.

Gràfics


logo gimpGIMP: amb aquest programa podrem crear gràfics, canviar la mida i retallar de fotografies, el canviar colors, seleccionar elements d'una imatge, amb diferents tipus d'eines, per seleccionar-los o enganxar-los en una altra, gestionar capes, crear gifs animats, exportar a diferents formats, etc. El següent manual ha estat traduït al català per la Fundació Barberà Promoció. Consulteu la pàgina del GIMP a la WikiLinkat (amb enllaços a altres manuals).




Logo evince


Evince:
visualitzador de documents per a l'entorn d'escriptori GNOME. Els formats que soporta són PDF, Postscript, djvu, tiff,dvi. Mireu el manual en català.




eye of gnome

Eye of GNOME:
visualització d'imatges per a l'entorn d'escriptori GNOME, suporta els formats d'imatge més populars. Amb aquesta aplicació podem fer zoom sobre la imatge, girar-la o veure-la a pantalla completa. Més informació en aquest enllaç, que conté el descriptiu en català. Consulteu la pàgina d'Eye of Gnome a WikiLinkat.


Internet

firefox

Firefox:
navegador d'Internet desenvolupat a partir del projecte Mozilla. A la pàgina oficial podeu visitar l'apartat de complements, on trobareu més de 500 opcions per personalitzar el navegador. Consulteu la pàgina de Firefox a la WikiLinkat.



Logo filezilla
Filezilla:
client que permet accedir al servidor FTP. Només cal omplir les dades de la connexió (servidor, nom d'usuari, mot de pas). Transferir un arxiu del nostre ordinador cap al servidor FTP és tant senzill com seleccionar l'arxiu i arrossegar-lo cap a la carpeta del servidor FTP.
Trobareu més informació a Sourceforge.net (el manual d'aquesta adreça també pot ser útil, tot i que està pensat per a una activitat concreta de la Universitat de Tarragona).



logo skype


Skype
: programa de telefonia IP, el codi i protocol del qual està protegit però que es pot utilitzar gratuïtament. Permet trucar entre comptes d'Skype i també a telèfons convencionals. A PuntTIC.cat hi trobareu més informació.





Logo PidginPidgin: client multi-protocol i multiplataforma de missatgeria instantània, que permet gestionar diversos comptes per fer xat en una única aplicació. Per a més informació, consulteu l'apartat d'ajuda del web oficial de Pidgin (en anglès) i el manual de Jordi Barreda, dinamitzador del Punt TIC – Omnia Riudoms.






Oficina


Captura de Planner
Planner:
aplicació de gestió de projectes. Permet crear tasques, gràfics de Gantt, definir l'assignació de recursos a tasques. Permet importar del format de fitxer Microsoft Project XML i exportar a HTML i el seu propi format. Mireu la informació de softcatalà i del projecte Gnome (web en anglès).





Logo OpenOfficeOpenOffice.org és una suite d'aplicacions d'ofimàtica, amb la qual podrem crear textos, presentacions de diapositives, fulls de càlcul, dibuixos, bases de dades i fins i tot editar fórmules matemàtiques. Consulteu el manual en català de Laura Vidal i Anna Gimferrer. Consulteu la pàgina d'OpenOffice.org en WikiLinkat.




Logo Scribus

Scribus:
amb aquest programa podreu realitzar dissenys i maquetacions de tot tipus de documents, com diaris, butlletins, cartells i llibres. Suporta característiques professionals com separació de colors, CMYK, color ICC, importació i exportació de EPSs i creació de PDFs amb qualitat comercial. El manual d'Antonio Cobo és interessant per conèixer millor les seves funcionalitats (en castellà). Consulteu la pàgina d'Scribus en WikiLinkat.






Multimèdia

Logo VLC PlayerVLC Media Player: reproductor multimèdia per a diversos formats de video tals com MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, DVDs, VCDs i molts més disponible per a una gran varietat de sistemes operatius. A la wiki del projecte hi trobem la documentació en anglès i a la viquipèdia, un article en castellà. Consulteu la pàgina de VLC Media Player de WikiLinkat.






A més a més

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image