Vés al contingut principal
Inici


Logo de Punt TICInformació prèvia

Benvingut/uda al Curs d'Acollida i Introducció a la Xarxa Punt TIC.

A continuació et detallem el funcionament d'aquest curs.

El curs és de 22 hores lectives i està organitzat per blocs per facilitar l'organització dels continguts i el procés d'ensenyament/aprenentatge que hem començat. Et recomanem que segueixis la temporització marcada en el calendari, ja que això facilitarà la gestió del teu temps.

Hi ha un primer mòdul, on has entrat, amb un grapat d'activitats transversals (Fòrum, Diàleg...) que estaran actives durant tot el curs. Comença per llegir amb atenció cada una de les activitats. Si tens qualsevol dubte, exposa'l al fòrum obert, o bé, mitjançant el diàleg amb el teu tutor/a.

Els altres mòduls també estan separats per blocs, d'acord amb els continguts del curs. Com que hem incorporat els suggeriments dels companys que anteriorment van fer el curs, la temporalització de cada bloc està incorporada al calendari (i, fixeu-vos, no tots els blocs precisen de la mateixa dedicació horària)

  • Introducció general del curs i introducció al Moodle
  • Contextualització dels Punt TIC: marc conceptual i aplicacions.
  • Les funcions del dinamitzador/a. En aquesta setmana el debat entre els i les participants és el protagonista.
  • La Linkat: coneixerem millor aquesta distribució GNU/Linux, emprada a molts Punt TIC.
  • Els recursos per a dinamitzadors/ores (mòdul transversal). Un mòdul molt pràctic que requerirà una mica més de dedicació. Atenció, implica la realització d'un seguit d'activitats que són molt importants; aquest mòdul estarà obert des de la segona setmana del curs fins la darrera, per facilitar-vos la tramitació de les tasques).
  • Valoració del curs. Imprescindible!

La consecució de les activitats és lineal, de dalt a baix, i el format és en arbre, és a dir, els continguts es diferencien de les activitats a la pantalla perquè la seva icona es troba més cap a la dreta que la dels materials. És important que respectis aquesta estructura, i que vagis fent, de dalt a baix. Pensa que si intentes córrer o et saltes qualsevol apartat potser després hauràs de tornar enrere i perdràs més temps.


Captura de pantalla d'una part del curs

Aquesta és una captura de pantalla de part de l'estructura del curs.

Reconeixeràs cada contingut, activitat, etc. perquè té una icona que l'acompanya. A més, si t'hi poses a sobre amb el ratolí, el sistema et diu què és (fòrum, consulta, diari, recurs, etc.) Per entrar, només has de clicar-hi a sobre i a continuació et donarà la informació que necessitis per seguir el curs.

El/la tutor/a et respondrà o t'avaluarà en un màxim de 48 hores, per a què puguis continuar el curs sense problemes.

L'avaluació del curs serà constructivista, és a dir, d'acord amb l'assoliment dels continguts i de la participació durant tot el procés.

Participar és obligatori. És igual d'important contestar bé un qüestionari que participar en un fòrum de reflexió, en la construcció dels glossaris, etc.

Per navegar pel curs és millor que utilitzis la barra de navegació que surt sobre els continguts del curs.

Captura de la barra de navegació

Dinamitzadors
és la pàgina des d'on accedeixes al curs, i se't demana l'usuari i la contrasenya.
CAI2009-2 és la primera pàgina del curs. A partir d'aquesta pàgina, accedeixes a la resta d'activitats i continguts del curs, i la barra de navegació es va construint a mesura que hi entres. Per moure't només has de clicar allà on vulguis anar des d'aquesta barra de navegació. Així pots anar endavant i enrere sense problemes.
Recursos: és la plana web de la plataforma que agrupa tots els recursos que es proposen en aquest curs.
Et pots trobar que, en funció de la teva navegació, trobis l'accés directe al grup de fòrums, lliçons, diàlegs, etc.

A partir del dia 15 d'octubre pots començar el curs. Hem previst finalitzar-lo el dia 16 de novembre.

Bona sort i... seguim en contacte!

;-)

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image