Vés al contingut principal
Inici

Conceptes bàsics sobre l'LTSP dels nous Punt TIC amb Linkat

I... què és LTSP?

LTSP (sigles en anglès de Linux Terminal Server Project) és un aplicatiu que facilita l'ús del sistema operatiu GNU/Linux (i en el nostre cas, la distribució Linkat) en terminals lleugers. Aquests utilitzen l'arrencada de xarxa per carregar el sistema operatiu des d'un servidor. Són ordinadors que no tenen disc dur i per tant la quantitat de processos que realitzen és molt reduïda, deixant al servidor l'execució dels mateixos.

Presentació sobre Terminals lleugers del portal Linkat

Més informació a l'article del portal de Linkat sobre Terminals lleugers

La instal·lació depèn del servidor i per tant, perquè tot funcioni correctament ens hem d'assegurar que el servidor no té cap problema. A més a més, no es pot fer canvis en la seva configuració; qualsevol modificació dependrà del servei tècnic (les actualitzacions de les aplicacions es realitzaran de forma programada).

És molt important que qui utilitzi els terminals sigui conscient que els arxius creats només es conserven durant la sessió. Per tal de desar-los haurem de connectar memòries USB (o recomanar que s'enviïn els documents per correu, desar-los en aplicacions d'emmagatzematge en línia, etc.), ja que un cop reiniciat l'equip qualsevol canvi es perdrà.

Com a dinamitzadors/ores, és interessant familiaritzar-nos amb el programari de gestió d'usuaris, accessible des de l'escriptori, que permet crear perfils d'usuari i grups. El manual dels Punt TIC amb Linkat, creat per IDGroup, explica breument el seu funcionament.
captura escriptura en disc
Accions habituals:
  • Crear un perfil d'usuari estàtic (que no s'esborra cada vegada): Entrem a Usuaris, dins d'Usuaris locals, fem clic a Crear un nou usuari. Emplenem el formulari i desem els canvis a Crea.
  • Canviar configuracions d'aparença per a totes les estacions: entrem amb l'usuari Perfil, realitzem els canvis que vulguem i després fer clic a "Regenerar estacions", i d'aquesta manera, aquestes modificacions s'aplicaran a totes les estacions en reiniciar el sistema.



Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image