Vés al contingut principal
Inici

La redifusió web es tracta de redistribuir el contingut web d’una pagina web es posa a disposició d’altres llocs web. La redifusió web es refereix a oferir un contingut informatiu des de una font web originari d’una pagina web per a proporcionar a altres persones la actualització del mateix (per exemple, noticies d’un diari, nous articles en un bloc, els últims comentaris en un fòrum, etc.).

Les dues principals famílies de formats de redifusió web son RSS i Atom.

Per tal de poder llegir una font web és necessari subscriure’s mitjançant un agregador, una aplicació (de escriptori o basada en web) que mostra els continguts nous publicats per el proveïdor de la font web subscrita.

La redifusió web també esta guanyant importància en el comerç en línia, ja que els internautes són contraris a proporcionar informació personal amb finalitats comercials (com inscriure’s a un butlletí de noticies) i en canvi esperen la possibilitat de rebre informació mitjançant la subscripció a una font web que permeti la redifusió dels seus continguts.

  • RSS

La anomenada Sindicació de continguts permet accedir a la informació de manera rapida i senzilla. Cada bloc té un canal RSS que reuneix el articles i al que podem subscriure’ns com a un canal de noticies que podem veure en qualsevol ordinador amb connexió a Internet, utilitzant un agregador de notícies, per exemple, Google Reader.

RSS

  • Atom

Atom fa referència a dos models relacionats:

o El format de Redifusió Atom: és un fitxer en format XML, utilitzat recentment per Redifusió web.

o El Protocol de Publicació Atom (resumit en Angles AtomPub o APP): és un protocol simple basat en HTTP per crear o actualitzar recursos en Web.

Les fonts web permeten que els programes busquin actualitzacions del contingut publicat en un lloc Web.

La font web pot ser descarregada per llocs web que redistribueixen el contingut utilitzant la font web, o per un agregador que permet que els lectors en Internet es subscriguin i vegin els continguts de la font web.

El format Atom va ser desenvolupat com una alternativa a RSS.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image