Vés al contingut principal
Inici

Què és el certificat digital?


CONCEPTE DE CERTIFICAT DIGITAL
Es tracta d'un fitxer que conté informació que permet identificar persones, empreses, organismes de l'Administració... a Internet.

La definició tècnica és una mica més complexa, però és interessant conèixer-la:

"El certificat digital és un document electrònic identificatiu, signat per un prestador de serveis de certificació, que garanteix a terceres persones que el reben o l'utilitzen una sèrie de manifestacions que s'hi contenen, com per exemple, la identitat del titular del certificat, les seves autoritzacions (en forma de rols o permisos), la seva capacitat per realitzar un determinat acte, per representar una altra persona física o jurídica, etc."

Aquest fitxers estan signats digitalment per protegir-los de modificacions i contenen les dades de qui els ha creat (emissor de certificat).

Com hem vist abans, l'Administració electrònica disposa de mesures de seguretat que garanteixen que els tràmits el realitzen les persones que els demanen.

EXEMPLE
Imaginem un tràmit com ara demanar un certificat del padró.

Presencialment, ens desplacem a les oficines del nostre ajuntament. Per donar-nos el certificat, el personal de l'ajuntament ens demana un document d'identificació per tal d'assegurar que la gestió la fem nosaltres i ningú més.

Telemàticament, el portal web ens demanarà una identificació, el nostre certificat digital.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image