1. Quina de les següents afirmacions és falsa?
    • a. El programari lliure es pot executar per a qualsevol propòsit
    • b. Qualsevol persona pot adaptar un programa lliure a les seves necessitats
    • c. Cap persona pot redistribuir un programa lliure i cobrar per fer-ho
    • d. Tothom té llibertat per millorar el codi d'un programa lliure i distribuir versions modificades
  2. GNU és un projecte per a:
    • a. crear un nou Windows
    • b. crear una alternativa al sistema operatiu Unix
    • c. crear un programa gratuït per a editar textos
    • d. cap de les anteriors
  3. El programa Mozilla Firefox és:
    • a. Un editor de textos
    • b. Un gestor de correu
    • c. Un navegador web
    • d. Un component de Microsoft Office
  4. Un entorn Wiki és:
    • a. Un portal web per a fer cursos online
    • b. Una aplicació web on tothom pot accedir a totes les pàgines i editar-les
    • c. Un programa lliure per a que els nens dibuixin
    • d. Una aplicació d'edició gràfica
  5. Quina de les següents aplicacions no és de programari lliure?
    • a. Mozilla Thunderbird
    • b. GIMP
    • c. Acrobat Reader
    • d. OpenOffice
  6. Quina de les següents afirmacions és verdadera?
    • a. Es poden executar al mateix temps Windows i Linux
    • b. Totes les aplicacions de Windows tenen una versió executable en Linux
    • c. No es poden tenir instal·lats en una mateixa màquina Windows i Linux
    • d. Cap de les anteriors afirmacions és verdadera
  7. Un programari amb el terme copyleft indica que:
    • a. No es permet fer còpies del programari
    • b. Es permet fer còpies del programari sense cap condició
    • c. Es permet fer còpies només si no es restringeix el dret a seguir copiant el programari
    • d. Es permet fer còpies només si s'avisa al Richard Stallman
  8. KDE i GNOME són:
    • a. Dues distribucions de Linux
    • b. Dos programes que es poden executar en Windows i Linux
    • c. Dos entorns d'escriptori per a Linux
    • d. Dos programes reproductors de continguts multimèdia
  9. Un programa freeware és aquell que:
    • a. És gratuït i té el codi font públic
    • b. És gratuït i no té el codi font públic
    • c. Cal comprar-lo i té el codi font públic
    • d. Cal comprar-lo i no té el codi font públic
  10. La distribució de Linux Ubuntu porta incorporat:
    • a. Mozilla Firefox
    • b. Paquet OpenOffice
    • c. Gestor de correu Evolution
    • d. Tots els anteriors


Respostes:
  1. c
  2. b
  3. c
  4. b
  5. c
  6. d
  7. c
  8. c
  9. b
  10. d
Darrera modificació: dimarts, 5 gener 2016, 15:00