Vés al contingut principal
Inici
Tema Nom Descripció
Fitxer Guia didàctica del curs
Guia didàctica del curs
Fitxer Guia de la plataforma virtual d'aprenentatge
Guia de la plataforma virtual d'aprenentatge
Pàgina Calendari del curs

El curs comença l'11 de maig i final·litzarà el 14 de juny.

Fitxer Les fonts d’informació institucional (format PDF, 5 MB, 1 min)

Internet ha potenciat de manera espectacular el concepte de l’anomenada Societat de la Informació, que implica, entre moltes altres coses, una societat en la qual l’ús de la informació electrònica i les comunicacions es converteixen en la peça central que mou tot el desenvolupament de les societats modernes.

Tema 1 Fitxer Unitat didàctica 1: La difusió de la informació de les administracions a través d’Internet (format PDF, 0,2 MB, 10 seg)
Aquesta revolució tecnològica que ens ha conduït a la societat de la informació no ha deixat indiferents els poders públics. L’administració pública ha adoptat un paper actiu per tal d’impulsar tots aquests avenços. Sense cap mena de dubte, una de les raons principals d’aquest suport és de caire econòmic, ja que Internet i les noves tecnologies de la informació es creu que seran el nou motor de creixement econòmic del segle XXI.
Tema 2 Fitxer Unitat didàctica 2: Tipologia d’informació d’origen institucional (format PDF, 0,2 MB, 10 seg)

Les pàgines web de les institucions oficials són fonts d’informació imprescindibles que ens proporcionen dades de diferents àmbits.

Tema 3 Fitxer Unitat didàctica 3: Selecció temàtica de fonts d’informació (format PDF, 4 MB, 1 min)
Presentarem diversos recursos que faciliten la localització de la informació jurídica.
Tema 4 Fitxer Unitat didàctica 4: Aplicacions de la Web 2.0 en els webs institucionals (format PDF, 0,4 MB, 10 seg)
Seguint la filosofia 2.0, enlloc de ser consumidors passius de serveis, som actius de cara a la millora de la prestació de serveis públics a través del web.
Tema 5 Fitxer Unitat didàctica 5: La seguretat en les operacions telemàtiques (format PDF, 0,4 MB, 10 seg)
La signatura electrònica és un sistema electrònic d’acreditació que permet verificar la identitat de les persones amb el mateix valor que la firma tradicional manuscrita, autentificant les comunicacions generades per la persona que l’ha signat i que s’aplicarà sobre documents electrònics. Hi ha diverses entitats que ofereixen les signatures digitals.
Tema 6 Fitxer Unitat didàctica 6: L’administració electrònica (format PDF, 0,7 MB, 15 seg)
Com hem anat veient al llarg del curs, el desenvolupament de la Societat de la Informació, ha provocat molts canvis en l’organització de les institucions. L’Administració pública també s’ha vist esquitxada per aquesta revolució tecnològica i ha vist com en un temps rècord es produïen molts canvis en la producció, prestació i qualitat dels serveis públics i en la manera com els ciutadans interaccionen i participen en l’esfera del govern.
loader image