Vés al contingut principal
Inici

GUIA BREU DE LA PLATAFORMA MOODLE


1.Pàgina principal: què hi trobem? 2.Taulell de notícies 3.Missatges: Bústia de correu electrònic 4.Activitats 5.Calendari 6.Persones 7.Usuaris en línia 8.Els meus cursos 9.Administració

1.Pàgina principal: què hi trobem?

Quan entrem a la plataforma Moodle, després de clicar i entrar en el curs en el que estem participant, trobem dos espais diferenciats: un menú a la banda esquerra de la pantalla, composat per petites finestretes o panells que ens dónen accés a informacions importants pel desenvolupament del curs i un espai central, més ampli, on trobarem propiament els continguts del curs organitzat en mòduls.

Mòduls de continguts

Com dèiem, a l'espai central trobem els mòduls de continguts. El primer que ens trobem és el mòdul de Benvinguda -el mòdul on ens trobem ara- on trobarem el títol del curs, una breu presentació i una sèrie d'enllaços amb indicacions per poder seguir sense problema el curs: la presentació, els objectius, els continguts, la metodologia,..Llegeix-los atentament abans de començar el curs.

A sota del mòdul de benvinguda, anirem trobant els altres mòduls que composen el temari.A cada un d'ells s'explica quins materials i lectures hi ha previstos, i les activitats associades. Només es tracta de llegir atentament cada mòdul, que a manera de guia didàctica ens anirà guiant cada pas.

2.
Taulell d'últimes notícies


En el menú de l'esquerre,a dalt de tot, trobem aquest panell.Des d'aquí podrem accedir a totes les informacions i novetats importants relatives al curs publicades pel tutor: recordatoris, avisos d'entrega d'una activitat, avís d'obertura d'un nou fòrum, propostes...

Sempre que la persona tutora publiqui una notícia en aquest taulell de notícies, els alumnes rebreu una còpia del missatge al vostre correu electrònic. Tot i això us recomanem que quan entreu a la plataforma consulteu sempre si hi ha alguna notícia o novetat nova al panell així segur que estareu al dia de totes les informacions importants.

3.Missatges: la bústia

A més a més dels anuncis i notícies generals que es publicaran al taulell de les notícies, podreu enviar rebre missatges personals de la persona tutora o d'altres companys i companyes del curs mitjançant la bústia de missatges que trobareu al menú de l'esquerre. Cada cop que us conecteu veureu si teniu missatges nous i hi podreu accedir directament des d'aquest panell.Per enviar un missatge al tutor o a algún company, primer cal clicar sobre el seu nom apareix una finestra on es dóna l'opció d'enviar missatges.

4.Activitats

Trobarem el panell d'Activitats, on és possible tenir un accés directe a les propostes d'activitats proposades durant el curs clicant o bé a Recursos o bé als Fòrums.


5.
Calendari


Trobem un apartat amb el calendari del curs, on s'especifiquen les dates i les fites més importants de la formació.

Per poder veure' l en gran, afegir els vostres esdeveniments i imprimir-lo, cliqueu a sobre del nom del mes.

6.Persones


Més avall al menú de l'esquerre, hi ha un panell anomenat Persones amb l'opció de Participants.En escollir aquesta opciótrobarem un llistat de totes les persones que participen del curs. En fer clic damunt del vostre nom podreu editar el vostre perfil. Us recomanem que l'ompliu i que publiqueu la vostra fotografia, ja que facilita molt el procés de coneixença en un entorn virtual.

7.Usuaris en linia:

On trobarem els usuaris que estan conectats en aquell moment.


8.Els meus cursos

Per accedir als cursos en els que l'alumne està inscrit.


9.Administració

Des d'aquest panell podrem accedir a les Calificacions, per consultar la valoració del tutor a les nostres activitats.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image