Vés al contingut principal
Inici
Pròpiament denominat OpenOffice.org (no OpenOffice, a causa d'una disputa de marques), és un projecte comunitari per crear una paquet ofimàtic basada en codi obert (amb llicència LGPL), procedent d'una versió antiga de StarOffice de Sun Microsystems.

Funcionalitats:
Pot llegir i escriure directament els fitxers creats amb els programes de Microsoft Office Word, Excel i Power Point, i a més, i a diferència d'aquest, permet fer servir els formats ODF, que són estàndard ISO, IEC i OASIS.

La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a la mida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.

Existeixen versions d'OpenOffice.org per a Microsoft Windows, GNU/Linux, Solaris i MacOS.

Les versions més recents d'StarOffice estan basades en el codi base de l'OpenOffice.org (de forma similar a la relació existent entre Netscape Navigator i Mozilla).

Competència:
Està dissenyat per a competir amb el que fins ara és el número 1 del mercat, Microsoft Office, de manera que la seva interfície permeti a qualsevol usuari de Microsoft Office fer servir OpenOffice.org des del primer moment i sense haver d'adquirir cap nou coneixement. Alguns estudis situen el percentatge d'usuaris de l'OpenOficce.org al 5%.[1]

Eines incloses:
Writer, un processador de textos que es pot fer servir d'editor WYSIWYG.
Calc, per treballar amb fulls de càlcul.
Draw, per dibuixos, amb la possibilitat d'exportar al format SVG.
Impress, per fer presentacions visuals
Math, editor de fórmules matemàtiques.
Base, un programa de bases de dades.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:01
loader image