Vés al contingut principal
Inici
Consisteix en un curs d’aprenentatge de creació de blogs per tal que les persones grans escriguin les seves vivències, records i anècdotes i puguin penjar-hi fotografies de la seva vida. L’objectiu és poder aplegar tota la informació per fer-ne un recull de memòria històrica, i editar un llibre (digital o físic).
En certa manera, es tractaria de revisar i redefinir un projecte ja exhaurit. S’anomenava ‘Cerquem les arrels’ i consistia a recuperar diversos aspectes de la història local del segle XX (guerra civil, alimentació, transport, feines...) a través del testimoni oral de la gent gran. Aleshores, els avis eren convidats a participar en reunions temàtiques, que s’enregistraven i posteriorment es transcrivien.
En aquest cas, es tracta de donar-los els instruments (el blog) perquè cadascun d’ells escrigui allò que vulgui, a la seva manera, sense intermediaris. El rerefons són les històries personals (en certa manera, autobiogràfiques) i no pas la pretensió de construir una narració històrica amb vocació col•lectiva. No es tracta d’aportar noves dades i punts de vista sobre la història recent d’Alella, sinó de recopilar vivències individuals (tant dels alellencs de soca-rel, com dels nouvinguts).
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image