Vés al contingut principal
Inici
Abans de que es fessin populars els blocs, existien comunitats digitals com USENET, llistes de correu electrònic i BBS. En els anys 90 els programes per crear fòrums d’Internet, com per exemple WebEs, van possibilitar converses amb fils. Els fils són missatgers que estan relacionats amb un tema del fòrum.

1994-2000

El bloc actual és una evolució dels diaris en línia, on la gent escrivia sobre la seva vida personal, com si fos un diari íntim però en la xarxa. Justin Hall, qui va escriure des de 1994 el seu bloc personal, m'entres era estudiant de la Universitat de Swarthmore, és reconegut generalment com un dels primers blocaires.

Els primers bloc eren simplement components actualitzats de llocs webs comuns. Sens dubte, l’evolució de les eines que facilitaven la producció i manteniments d’articles web publicats i ordenats de manera cronològica, fa ver que el procés de publicació es puges dirigir cap a moltes més persones i obligatòriament amb coneixements tècnics. Els blocs poden ser emmagatzemats mitjançant serveis d’allotjament de blocs dedicats o poden ser utilitzats mitjançant software per a blocs com Blogger o LiverJournal, o mitjançant serveis d’allotjament web normals com DreamHost.

El blogging combinava la pagina web personal amb eines per poder enllaçar amb altres pagines fàcilment- en concret permalinks, blogrolls y trackbacks. Això, juntament amb els motors de recerca de weblogs va permetre als blocaires portar un seguiment dels fils que els connectava amb altres interessos semblants.

2000-2005

La importància de la comunitat de blocs ( i la seva relació amb una societat més gran) va adquirir importància ràpidament. Les escoles de periodisme van començar a investigar el fenomen dels blocs i establir diferencies entre el periodisme i el blogging.

L’any 2005, es va escollir la data del 31 d’agost, per celebra en tota la xarxa, el anomenat “dia internacional del Bloc”. La idea va néixer d’un blocaire (usuari de bloc) israelí anomenat Nir Ofir, que va proposar que en aquesta data, els blocaires que desenvolupessin bitàcoles personals enviessin cinc invitacions de cinc blocs de diferents temàtiques a cinc contactes diferents, per que així els internautes donessin a conèixer blocs que segurament altres persones desconeixien i els hi poguessin resultar interessants.

2006-Present

Avui en dia el blogging és un dels serveis més populars en Internet, arribant al punt de que cantants i actors famosos tinguin blocs, així com també empreses Internacionals. Entre els servidors de blocs més populars es troben Blogger i Wordpress.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image