Vés al contingut principal
Inici


Què us semblen aquests reculls de recursos? Pot ser són massa? Cal que algú ens ajudi a entendre com funcionen i quins són més apropiats en cada cas?
Endavant, esperem els vostres comentaris.



Problemes en demanar hora

per Participant1 Tuesday, 8 May 2007, 10:06

Alhora de demanar hora al metge em donar problemes de línies ocupades, surt una pantalla dient que en aquest moment no em podem oferir el servei, ho he provat en diferents hores i sempre el mateix,....

Re: Problemes en demanar hora

per Participant2 - Monday, 14 May 2007, 20:41

Potser al final hauràs de trucar per telèfon per a poder demanar-la però informa'ls de què has tingut porblemes de demanar-la per la web i així potser o resolen per a que quan tinguis que demanar-la una altra vegada ja funcioni el servei web.


Cursos de català

per Participant1 Tuesday, 8 May 2007, 10:07

Em trobo que en la meva zona actualment no hi ha cap curs obert, em surt una llista amb .PDF dels centres col.laboradors que imparteixen els cursos, però no n'hi ha cap d'actiu.


Re: Cursos de català

per Participant3 - Friday, 11 May 2007, 13:37

Doncs jo em trobo amb el mateix, no em preocupa massa, ja que és normal que no hi hagi cursos per aquestes dates, hagués estat més convenient buscar-ne en altres dates.

Tot i això ara ja sé on buscar-los, que és l'important al final.



La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant1 Tuesday, 8 May 2007, 10:12

Mireu companys, realitzant les activitats me'n he adonat de que no funcionen al 100%, i empregunto, si nosaltres que entenem del tema ens trobem en aquests problemes, de pantallaso de fora de línia, pantallaso de Error not found!!!, pantallaso de mil històries, que farà un usuari que just sap com arribar a la pàgina???

Des de els Telecentres podríem crear un Taller de Tràmits en línia, jo m'ho he plantejat.


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant4 -Tuesday, 8 May 2007, 11:06

Estic d'acord en que fer un taller de tràmits en linia estaria molt bé però també s'ha de tenir en compte que la població en general sempre tindrà molt interés en recursos que els faciliti la feina i tothom que sapigui fer tràmits en linia no haurà de fer trucades (amb el conseqüent cost). Naturalment tot és millorable i en quan a tràmits en línia acabem de començar i n'hi ha molta gent que encara no saben que existeixen


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Tutores -Tuesday, 8 May 2007, 22:14

Hola a tothom!
Us convido a donar un cop d'ull al material del curs Gestions telemàtiques que teniu disponible en aquesta plataforma.
D'una altra banda, vull afegir una idea al debat. Des del meu punt de vista, hi ha dos components molt importants a tenir en compte quan parlem de TIC:

  • Component tecnològic

  • Component humà

No us ha passat alguna vegada que el vostre cotxe s'ha espatllat? No us ha passat alguna vegada que us heu tacat la camisa per una distracció? Doncs... si les coses quotidianes fallen... les altres, també!

Des del meu punt de vista, hem de treballar la comprensió dels nostres participants i usuaris sobre aquest fet. La tolerància a la frustració és un factor a treballar, no?

[Tutora]
PD: Això no vol dir que no treballem amb qualitat, eh? somriure Sempre hem de fer les coses de la millor manera possible!


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant5 -Wednesday, 9 May 2007, 14:00

Hola quan intento accedir als materials dels curs de gestions telemàtiques el link hem du directament a inscriurem al curs. A cas m'he d'inscriure per poder veure els materials que comtentes? Hem resulta interessant el tema i per això volia veure els materials.

Participant5


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Tutores -Wednesday, 9 May 2007, 15:00

Hola a tothom!
Els materials del curs estan publicats i són accessibles pels visitants. Una manera de visualitzar-los és fer el log-out d'aquest curs (per poder tenir perfil de visitant) i entrar a través de qualsevol d'aquest dos links:

http://www.xarxa365.net/moodle/
http://www.xarxa365.net/moodle/course/view.php?id=14

Si no surts primer d'aquest curs, el sistema no et pot reconèixer com a visitant. És curiós, oi? burleta

[Tutora]
Pd: és una qüestió relacionada amb la configuració dels perfils d'usuari i els permisos.




Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant3 - Wednesday, 9 May 2007, 09:15

Jo trobo que les gestions telemàtiques poden aportar molt ja que es poden fer a qualsevol hora del dia i en el lloc que es vulgui. D'aquesta manera no tan sols ens estalviem les trucades com diu en Participant5, sinó que molt probablement ens estalviarem algun que altre desplaçament.

Tot i això crec que el que realment s'ha de mantenir perquè un sistema de gestió telemàtica funcioni és la senzillesa d'ús, de forma que com bé han dit, si algú ni tan sols ho coneix, pugui adaptar-s'hi el més fàcilment possible.


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant6 -Wednesday, 9 May 2007, 15:50


Tot i això crec que el que realment s'ha de mantenir perque un sistema de gestió >telemàtica funcioni és la senzillesa d'ús, de forma que com bé han dit, si algú ni >tan sols ho coneix, pugui adaptar-s'hi el més fàcilment possible.

De tot això hi ha una branca de la informàtica que s'encarrega.Es diu "usabilitat i disseny centrat en l'usuari". Ho sé perquè jo vaig fer el projecte final de carrera en aquesta àrea. Es tracta de dissenyar webs que siguin molt fàcils d'entendre i de fer funcionar per a l'usuari. Hi ha una sèrie de normes i recomanacions de com s'han de fer les pàgines web, els processos, etc. Finalment, els dissenys de les webs son sotmeses a proves reals per veure si l'usuari sap com funcionen i trobar-ne les errades. El problema és que no tots els dissenyadors segueixen aquestes recomanacions de disseny.

Per exemple, fixeu-vos en aquest mateix entorn de treball (Moodle) en la part superior de la pàgina:

Dinamitzadors » CAI2007 » Fòrums » Parlem-ne: els recursos més útils per la feina del dinamitzador/ora » La gent està preparada per als tràmits on-line??? » S'està editant

Es tracta d'un marcador de posició que ens indica on es trobem sobre el conjunt total de pàgines web que representent aquest curs virtual. És uns dels elements recomanats en tot disseny usable i centrat en l'usuari. Amb ell podem saber que estem dins del missatge "La gent està preparada per als tràmits on-line" i que si volem tornar enrera per veure la resta de missatges ho podem fer fent clic en "forum". O si volem anar a la pàgina principal del curs podem fer clic en "CAI2007".

Segur que trovareu moltes webs que no tenen aquest sistema de navegació i és perquè no segueixen les recomancions d'usabilitat i per tant dificulten el treball als usuaris.

Una altra part de la usabilitat és l'accesibilitat. Quantes webs són accesibles per a persones amb discapacitats? Per sort, moltes administracions públiques estan incorporant en els seus dissenys aquestes normatives. Poc a poc aconseguirem que internet sigui més usable i accesible per a tots. Però encara queda molta feina per fer.

Participant6
[Nom del Telecentre i Comunitat]


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant7 -Wednesday, 9 May 2007, 16:22

Estic molt d'acord amb tu, Carlos. Si es vol que internet sigui accessible a tothom, cal que sigui "entenedor" i pràctic. Pel què fa a les persones discapacitades, estic molt d'acord amb tu; per desgràcia, vivim en una societat que "girar" la mirada a les noves demandes.


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant8 - Wednesday, 9 May 2007, 18:23

Doncs jo m'apuntaria a aquest curs, doncs és una situació molt freqüent (per desgràcia!)

Crec que no es tracta tant que la gent estigui preparada o no com que el que hi ha en la xarxa estigiui ben fet o no. Amb això el que vinc a parar és a reafirma el que en Carlos i l'Àngels deien.

Trobar pàgines que són un cul de sac, que tornes enrere i no et deixen, que no saps si el tràmit és o no realitzat, etc. dona molta inseguritat. No saps si no saps fer-ho, si hi ha un problema en la pàgina, si el sistema està saturat, si està malt fet directament, etc... i tot això fa que també nosaltres (que se suposa que és qui ajudem) moltes vegades anem perduts (si es que no hem treballat abans amb aquella web per saber les possibles peculiaritats de la mateixa avergonyit i l'únic que podem fer és donar soposicions del que està passant tímid

En fi, sovint és un tema de bona voluntad i anar probant alternatives... i com deia l'Esther fer entendre que "també falla" i "tè problemes"


Re: La gent està preparada per als tràmits on-line???

per Participant9 -Friday, 11 May 2007, 11:08

Crec que no perquè les pàgines de tramits en linia tampoc estan adequades a les necesitats dels usuaris, jo també fen les tasques m'he adonat que no és tan facíl com ho pinten, si nosaltres que tenim una mica de noció ja ens costa imagineu-se la gent que no en sap.



El wiki

per Tutores -Friday, 4 May 2007, 17:22

Hola a tothom!
Heu vist com està creixent el wiki del curs? És fantàstic veure com, tots plegats, tenim un alt coneixement dels recursos que hi ha a disposició del ciutadà a Internet.
Si sumem esforços, construirem una guia actualitzada i comentada que ens ajudarà en la nostra feina quotidiana. Per Internet giren moltes guies de recursos, però és una llàstima veure com algunes d'elles van perdent la seva vigència amb el pas del temps, perquè ningú es cuida d'actualitzar-los.
Amb l'elaboració conjunta de la nostra guia de recursos, tenim l'oportunitat d'escollir els més importants en relació a la nostra feina i, sobre tot, de comentar-los i adaptar-los a les nostres necessitats actuals.
A més a més, aquesta pràctica és una manera senzilla de veure com funciona un wiki, o sigui, una eina de construcció cooperativa asíncrona. És un instrument que pot resultar molt útil, no us sembla?
Per cert... algú coneix algun projecte wiki que tingui una àmplia difusió a Catalunya? indecís


[Tutora]
PD: no deixeu de fer aportacions... el resultat és magnífic!


Re: El wiki

per Participant6 -Friday, 4 May 2007, 20:06

Podria ser aquest?

http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

Participant6
[Nom del Telecentre i Comunitat]


Re: El wiki

per Tutores -Monday, 7 May 2007, 13:50

Participant6,
Justa la fusta!
La wikipèdia va néixer l'any 2001. La Viquipèdia en català, fou la segona Viquipèdia a fundar-se i ara comença a créixer una iniciativa per tal d'arribar a les 100.000 entrades. Aviat en sentirem parlar!
És una iniciativa ben interessant!

[Tutora]


Re: El wiki

per Participant7 -Tuesday, 8 May 2007, 18:44

M'he perdut!

Algú em pot explicar què ès el wiki?

Moltes gràcies.


Re: El wiki

per Participant1 Tuesday, 8 May 2007, 19:40

Un (o una) wiki (del hawaiano wiki wiki, "rápido") es un sitio web colaborativo que puede ser editado por varios usuarios. los usuarios de una wiki pueden así crear, editar, borrar o modificar el contenido de una página web, de una forma interactiva, fácil y rápida; dichas facilidades hacen de una wiki una herramienta efectiva para la escritura colaborativa.

Aquesta definició está és de un dels millors exemples de wiki, la wikipedia. Espero que et sigui d'ajuda.


Re: El wiki

per Participant6 -Tuesday, 8 May 2007, 19:46

Un Wiki possibilita la creació col•lectiva de documents en un llenguatge simple de marques fent servir un navegador web. La seva icona estàndard és: Act046.jpg

"Wiki wiki" significa en hawaiano "superràpid", i és precisament la rapidesa per a crear i actualitzar pàgines un dels aspectes definitoris de la tecnologia wiki.

El mòdul Wiki de Moodle permet als participants treballar junts en pàgines web per a afegir, expandir o modificar el seu contingut. Les versions antigues no s'eliminen i poden restaurar-se.

una bona forma de saber qué és un wiki seria consultar la viquipèdia

http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki


________________________________

Participant6
[Nom del Telecentre i Comunitat]




Re: El wiki

per Participant7 -Wednesday, 9 May 2007, 16:26

Moltíssimes gràcies a tots.

Entraré a l'activitat d'arreplegar recursos i practicaré.

També trobo genial l'activitat del 17/05.

Gràcies.


Re: El wiki

per Tutores -Tuesday, 8 May 2007, 19:52

Hola a tothom!

Tal i com ja han explicat els companys, un wiki és una eina que permet que diferents persones, des de diferents llocs (com el nostre cas, els diferents telecentres) puguin col·laborar en la construcció conjunta d'un recurs, d'una pàgina web.
Així, en el marc d'aquest curs, estem construint un wiki entre tots. En el tema 4 hi ha una activitat, que és "Arrepleguem més recursos?" que fa servir una eina "wiki" . Si entres dintre de l'activitat, trobaràs una opció que es diu "edita" Si fas clic en l'opció, entraràs al contingut i podràs fer les següents coses:

  • esborrar el contingut (millor no ho facis, perquè s'esborraria la feina que han fet els companys, encara que sempre hi ha algú autoritzat per poder recuperar-la)

  • afegir contingut nou (així les teves aportacions es sumen a les aportacions dels companys)

((imatge wiki))



La Viquipèdia en català

per Tutores -Tuesday, 8 May 2007, 22:11

 

Amb motiu de la celebració del Dia d'internet (17 de maig), el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet una proposta de col·laboració amb la Viquipèdia en català que pretén assolir la xifra de 100.000 articles redactats en aquesta llengua abans d'acabar l'any 2007. Trobareu més informació a http://www.xtec.cat/maratoviqui/


Re: La Viquipèdia en català

per Participant3 - Wednesday, 9 May 2007, 09:24

Doncs em sembla una molt bona proposta aquesta d'ampliar el màxim possible la viquipèdia.

En el meu cas trobo a gent interessada a buscar informació sobre temes concrets i la wikipedia és una gran eina per trobar molta informació, tot i això com és pot veure en el link de l'Esther, encara hi ha molta informació en català.

En el meu cas la majoria de usuaris del telecentre no saben l'anglès i per això trobo aquesta proposta molt interessant per poder acostar més Internet als usuaris


Re: El wiki

per Participant9 -Friday, 11 May 2007, 10:26

crec que és una eina molt positiva tan per a usuaris com per nosaltres els dinamitzadors. Perquè quants més recursos i eines tinguem podrem realitzar les tasques d'ensenyament i d'ajuda amb més facilitat



Re: Demanar hora

per Participant5- Monday, 7 May 2007, 16:38

 

hola no se com completar la tasca de demanar hora al matge, de fet he pogut comprovar que el meu cap no formar part de la xarxa del ICS, i per tant no hem deixar completar el porcés, ara bé tampoc dóna cap missatge.

En canvi he aconseguit accedint al meu cap i introduint el meu numero personal, comprova que tinc accés a demanar hora a través de la pròpia pàgina del CAP, la qual cosa ja s'informava a la pàgina del ICS. Concretament deia que hi havia CAPS que permetien demanar hora on line accedint a ells. Ara bé, no la he demanat ja que si ho feia automàticament completava el procés de demanda.

Que faig?


Re: Demanar hora

per Tutores -Monday, 7 May 2007, 18:03

Hola a totes i a tots, hola Participant5,

La solució que ha trobat en Participant5 és bona. Ara bé, la tasca consisteix en demanar hora (primera part) i després en anular aquesta cita (segona part)... no volem que el metge es quedi esperant la vostra visita!

Alguns de vosaltres també heu tingut alguns problemes a l'hora de realitzar la tasca, però d'un altre tipus. La tasca demana que copieu i enganxeu les frases de confirmació i anulació que us ofereix el sistema de l'ICS. Ara bé, el sistema de navegació de Moodle demana que el copia/engantxa de la frase sigui molt precís (no pot sobrar cap espai, no pot faltar el punt i final, etc.) i alguns de vosaltres no heu pogut rebre la confirmació de que la tasca estava realitzada correctament, tot i que així era. No us preocupeu, en la correcció manual de l'exercici ho valorem correctament.

En tot cas, el que les tutores us demanem és que feu el tràmit perquè vegeu que és senzill... encara que de tant en tant, com sempre que parlem de les TIC, es presentin algunes complicacions. rialla

Aprofito per enviar-vos una salutació,
[Tutora]


Comentaris de les tasques

per Participant10 - Thursday, 3 May 2007, 21:53

Hola de nou!

només volia dir que m'hauria agradat afegir algun comentari sobre cadascuna de les tasques d'aquest mòdul, però no sé si es pot fer. El que volia dir és que en referència al currículum i carta de presentació, no he adjuntat els models que fem servir al nostre telecentre, sinó que me'ls han passat les treballadores d'un nou servei de l'ajuntament anomenat Club de feina, que s'adreça a les persones a la recerca de feina.

Pel que fa a la captura de pantalla d'un portal de feina, he preferit donar-me d'alta a www.infofeina.com en comptes de les opcions que es donaven perquè és el portal que estem promocionant actualment.

Moltes gràcies per l'atenció,

Participant10



Re: Comentaris de les tasques

per Tutores -Thursday, 3 May 2007, 22:01

Hola!
Participant10... aquest espai és perfecte per tal de fer aquests tipus de comentaris, que per cert, trobo molt encertats!

[Tutora]

PD: he rebut l'arxiu que has enviat a través del fòrum. Com que es tracta de la resolució d'una tasca que també han de fer els companys, l'he esborrat d'aquest espai i l'he inclòs al teu espai privat per tal de valorar-ho. Gràcies



Ajuda

per Participant10 - Tuesday, 1 May 2007, 21:18

Hola!

no he pogut veure els missatges de la Participant11 i la resposta de la tutora sobre els recull de recursos.

Gràcies,

Participant10


Re: Ajuda

per Tutores -Wednesday, 2 May 2007, 10:56

Hola, Participant10!
Obriré un avís a l'Oficina tècnica, perquè crec que hi ha un problema amb el teu perfil. Ho tindrem sol·lucionat el més aviat possible.
Mentres, podries provar a accedir a través del menú de l'esquerra d'Activitats que trobaràs a la plana principal del curs.

(Activitats)
De totes maneres, et faré un reenviament per correu electrònic del missatge de na [Nom participant], perquè així puguis accedir abans a l'informació.
Estem en contacte, fins aviat!

[Tutora]


Re: Ajuda

per Tutores -Thursday, 3 May 2007, 19:41

Hola, Participant10, hola companys i companyes!
Em sembla que la incidència ja està arreglada.
Aprofito l'ocasió per tal de recordar-vos podeu comunicar-nos qualsevol problema o dificultat que tingueu, sigui de caire tècnic o de qualsevol altre tipologia. Tots plegats formem l'equip de treball de curs. rialla

Salut,
[Tutora]



Recull de recursos

per Participant11 -Saturday, 28 April 2007, 09:40

[Fitxer no disponible en aquesta versió del fòrum]

Hola a tothom!

Una eina bàsica de treball per al dinamitzador ha de ser un recull de recursos web.

Fa cinc mesos que treballo com a dinamitzadora, i una de les primeres coses que vaig fer va ser elaborar una carpeta amb tot un recull de recursos web. Aquesta carpeta està a l'abast de tots els usuaris/es del Telecentre per si han de fer consultes sobre diferents aspectes.

Aquí us envio el meu recull de recursos web, espero que us sigui d'ajuda..somriure

Els recursos estan classificats per: Buscadors, jocs en línia, portals educatius, webs infantils, recerca de feina, buscadors per nens i joves i webs d'interès general

( Està en format d'Excell)


Re: Recull de recursos

per Tutores -Monday, 30 April 2007, 12:17

Hola a tothom! Hola Participant11!

Participant11, sense dubte has enviat un recull de recursos força extens... per tal d'encaixar-lo en la dinàmica general del curs, et convidem a afegir-lo en l'apartat corresponent: Wiki Arrepleguem més recursos?

Es tracta d'una eina wiki que ens ajudarà molt, perquè facilita la navegació pels diferents recursos que vosaltres anireu aportant. Finalment, amb el conjunt de suggeriments, us proposarem fer una aportació grupal a la Xarxa de Telecentres, que quedarà penjada com a material d'aquest curs, al qual tindran accés totes les persones que accedeixin com a visitants.

És important, per aconseguir aquest objectiu, unificar el format de les vostres aportacions. I per això el wiki ens va semblar una bona eina!

Què em dieu? Us sembla una bona idea?

[Tutora]


Re: Recull de recursos

per Participant7 -Wednesday, 2 May 2007, 19:24

Enhorabona per la feina!


felicitats Participant11

per Participant12 - Tuesday, 1 May 2007, 13:27

felicito a la Participant11, és un recull força complert moltes gràcies per compartir-lo amb nosaltres



Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image