Vés al contingut principal
Inici

La importància dels enllaços (III):la llista de blocs

Anem a veure que ens diu la nostra enciclopèdia virtual de capçalera:

Una llista de blocs (en anglès blogroll) és una col·lecció d'enllaços de blocs, normalment presentada en una columna lateral de la pàgina web. Els autors de blocs poden definir diferents criteris per a incloure altres blocs en les seves llistes de blocs. Habitualment, el llistat d'altres adreces de blocs es composa d'adreces que els mateixos autors visiten amb assiduïtat, que consideren interessants, o de gent que coneixen.


La veritat és que aquesta definició ens acosta de forma fidedigna a aquest concepte. No només ens diu de què es tracta, sinó que especifica les seves principals funcions. ¡Magnífic!

A veure si podem afegir alguna cosa més ...

Com ja hem descobert, és molt important que els blocs ofereixin enllaços útils per als visitants, i llocs relacionats amb temàtica semblant a la que presentes al teu bloc. En definitiva, és una invitació als teus lectors i lectores a ampliar o completar els continguts del teu bloc, amb lectures blocaires externes.

No obstant això, és interessant no desaprofitar l'oportunitat de crear una categoria d'enllaços a altres blocs no relacionats però que desitges destacar per la seva utilitat, interès, o perquè estan entre els que consultes habitualment.

D'altra banda, no has d'oblidar la importància d'aconseguir enllaços d'altres blocs perquè el teu adquireixi rellevància a la blocosfera i als cercadors, per tal que la gent el llegeixi i, en definitiva, per rebre visites.

Heus aquí algunes pistes que et poden guiar com a possible receptor d'enllaços d'altres blocs i com a cercador de possibles "víctimes" que et referenciïn al seu bloc:

1. Que jo t'enllaci no vol dir que tu m'enllacis. (i viceversa)
Si afegeixes un nou vincle al teu blogroll, fes-ho perquè et sembla interessant o útil. Mai ho facis intentant provocar una obligació moral a l'altre perquè també t'hi afegeixi.

2. Primer crea contingut, després busca qui t'enllaci.
Aconseguir que t'enllacin havent escrit només el típic missatge inicial de "provant, provant ..." és força complicat.
Abans de llançar-te amb bogeria per aquests móns blocs de Déu demanant que t'enllacin, procura crear suficient contingut al bloc perquè resulti útil i entretingut per als teus visitants.
No oblidis que qui enllaça està recomanant, convidant als seus lectors a entrar a aquest bloc.

3. Aconseguir enllaços porta temps.
Busca garanties abans d'afegir un bloc a la teva llista de blocs.
Comprova que es tracta d'un bloc viu, amb pautes de publicació constants.
Si els altres esperen algun temps abans d'afegir-te en el seu bloc, no et sorprengui: estan fent la mateixa comprovació.
Recorda que diàriament es creen milers de blocs i se'n abandonen altres tants.

4. Demostra interès.
Si demanes que t'afegeixin a la llista d'enllaços d'un bloc, demostra que realment t'interessa.
No utilitzis mai missatges "de copiar i enganxar" que has enviat a un munt de llocs. Presenta't i convenç de per què el teu enllaç pot ser útil.

En definitiva, recorda que el blogroll és una part molt important del teu bloc. Intenta que sigui el més útil possible per als teus lectors i no només un lloc d'intercanvi d'enllaços per aconseguir millorar les teves posicions en els cercadors, tops o directoris ..

5. Comprova si el bloc és adequat.
Quin tipus d'enllaços ofereix el bloc?
Tenen relació amb la temàtica del bloc?
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image