Vés al contingut principal
Inici

Eines i plataformes de blocs

Existeixen moltes eines de creació i manteniment d'un bloc (senzilles i complicades, bàsiques o plenes de possibilitats) que permeten, moltes d'elles gratuïtament i sense necessitat d'elevats coneixements tècnics, crear i administrar un bloc: coordinar, esborrar o reescriure els articles, moderar els comentaris dels lectors,... d'una manera gairebé tan senzilla com administrar el correu electrònic.

Un factor important a considerar en el moment de triar l'eina, és tenir clars els objectius que perseguim amb la creació del bloc i de la nostra perícia.

Basant-nos en el tipus de característiques i serveis que ofereixen aquestes eines de creació i manteniment dels blocs podem escollir entre dues opcions:les eines que cal instal·lar a un servidor web propi i les eines basades en la web.

Eines que cal instal·lar a un servidor.

Permeten muntar, editar i configurar, adaptar i administrar un bloc directament al nostre servidor. Aquest programari -generalment lliure- són aplicacions CMS.

Tenen la "dificultat" afegida i és que haurem de buscar un allotjament (hosting) que suporti l'ús d'aquestes eines. El seu gran avantatge és que permet el control total sobre les funcionalitats del bloc i així adaptar -lo totalment a les nostres necessitats i fins i tot , combinar-lo amb altres tipus de contingut.

En aquesta formació ens centrarem en la segona opció (els blocs basats en la web). Si voleu aprofundir en els diferents programes de CMS per a la creació de blocs, us recomano que llegiu l'article "Sistemas CMS para la creación de Blogs". També podeu fer les consultes que vulgueu a través dels fòrums.

Eines basades en la web.

Solucions completes (allotjament + eina)
Les eines que proporcionen allotjament gratuït assignen a les persones usuàries una adreça web i les proveeixen d'una interfície, a través de la qual poden afegir i editar contingut. Sens dubte això simplifica el procés. Tanmateix, la seva funcionalitat es limita a allò que ens ofereix el proveïdor del servei.

En el nostre cas un bloc de la biblioteca basat en web ens donarà tot el que necessitem.

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image