Vés al contingut principal
Inici

Els agregadors

Un agregador és un programari per a sindicar continguts web en forma de feed (RSS, Atom i altres formats derivats de XML / RDF).
L'agregador recull aquest feed amb els articles publicats en els diferents blocs que triem, i ens avisen de les seves novetats des de la nostra última lectura.

Existeixen, fonamentalment, dos tipus d'agregadors:
  • Basats en la web (web-based): indicant quins blocs desitgem seguir, l'eina els organitza en un directori segons el teu criteri. Un dels més populars és Google Reader. També són interessants de conèixer Bloglines, FeedBurner i Netvibes.
  • Programes: Has de descarregar-te el lector i instal·lar-lo l'ordinador. Segueix les indicacions del programa per afegir els blocs i organitzar-los. FeedReader és un exemple d'aquest tipus de lectors.
No oblidis que, tant en els agregadors en línia com en els programes, per afegir blocs cal que coneguis el seu feed.
En aquesta formació, per evitar problemes amb instal lacions i sistemes operatius, optarem per descobrir un agregador web-based, concretament Google Reader. Si vols aventurar-te i testejar altres lectors de feeds, pots llegir l'interessant article agregadors de feeds alternatius.
Abans de continuar, us convido a visualitzar aquest vídeo que, en el cas que encara no ho tinguis molt clar, us ajudarà a entendre millor les possibilitats que ens ofereixen els RSS i com hem de fer servir els agregadors.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image