Vés al contingut principal
Inici

Definició de Sindicació de continguts.

Comencem consultant què en diu la Viquipèdia:

Redifusió és l’emissió de continguts informatius o lúdics posteriorment a la seva difusió original, bé en la mateixa emissora o publicació, o bé en noves, gràcies a un contracte o llicència. Encara que redifusió és un terme més correcte, en el llenguatge tècnic s’utilitza sovint la paraula sindicació, especialment quan fem referència a continguts web. El terme sindicació és un barbarisme que prové de l'anglès «syndication», habitual en la terminologia anglosaxona dels mitjans de comunicació. El terme s'ha incorporat ràpidament a l'argot tècnic amb la popularització de la sindicació de continguts web.

Aquesta definició que ofereix la Viquipèdia, ens proporciona la primera sorpresa... no es diu sindicació de continguts sinó redifusió de continguts.

Doncs, sí, la veritat.... sona millor i, a més, el significant comporta tota la càrrega descriptiva del seu significat. Encara que hem de tenir en compte-com bé diu la Viquipèdia- que avui en dia el concepte sindicació guanya "de carrer" al de redifusió en la seva popularitat.

Un experiment senzill que ho demostra és que buscant a Google, el primer (sindicació) apareix en gairebé un milió dues-centres mil d'entrades, mentre que el segon (redifusió) en poques menys que set mil.

O sigui que un cop dit això, cadascú li digui com vulgui, sent conscient i coneixedor, això sí, de les opcions

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image