Vés al contingut principal
Inici

Definició de blocosfera

Hi ha qui troba una certa semblança amb la paraula "logosphere". Etimològicament ve del terme grec "logo" , que vol dir "paraula", i "esfera" es pot interpretar com a "món", donant com a resultat el món de les paraules, l'univers del discurs.

A algunes persones els recorda la pronunciació i el significat del terme "noosphere". La noció d'una blocosfera és un concepte important per als blocs. Els blocs són en si mateixos, textos publicats a la xarxa que expressen els pensaments d'un autor, mentre que la blocosfera és un fenomen social.

Donem un pas endavant i intentem trobar una definició completa de la blocosfera, recollint tot el que ja hem comentat abans:

Blocosfera, blogsfera o blogosfera és el terme sota el qual s'agrupa la totalitat de blocs i deriva de la paraula anglesa blogosphere. Atès que els blocs estan connectats entre si per mitjà d'enllaços, comentaris, històrics i referències, han creat i definit la seva pròpia cultura. Per tant, la blocosfera, com a paraula i com a concepte, és inherent als blocs.

Mentre que els blocs per si mateixos són només un format a la web, la interconnexió d'aquests és un fenomen social: en veure'ls com un tot es poden determinar clarament tendències, com si fos un ens col·lectiu.

-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut-


Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image