Vés al contingut principal
Inici

Definició de bloc

Què és un bloc?

Un bloc, també conegut com bitàcola, és una eina CMS que ofereix un espai d'escriptura a Internet. Periòdicament actualitzat, recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors on el més recent apareix primer, amb un ús o temàtica en particular. Habitualment són pàgines personals i per tant el seu estil acostuma a ser informal i el punt de vista que s'expressa, tendeix a ser bastant subjectiu.

És doncs una expressió de periodisme instantani: qualsevol persona el pot fer servir per informar, compartir, debatre periòdicament les coses que li agraden i interessen i en el que tota l'escriptura i estil es construeix via web.

Degut a que qualsevol persona amb accés a la Xarxa pot publicar un bloc, i degut a que el procés de creació és molt senzill i gratuït, hi ha una diversitat i una disparitat immensa pel que fa a la qualitat, contingut i aspiracions en aquest micro-univers virtual, anomenat la Blocosfera.

Actualment també trobem interessants experiències que aprofiten les possibilitats participatives i col·laboratives que ofereix aquesta eina: els blocs educatius, els blocs col lectius i els blocs temàtics.

Un aspecte fonamental per arribar a entendre l'èxit del format bloc és la seva interactivitat, especialment en comparació a pàgines web tradicionals: la possibilitat de comentar les anotacions, establint una relació directa entre autor i lectors i estimula el debat i el flux d'informació.

Donat que s'actualitzen freqüentment i que permeten als visitants respondre a les entrades que hom ha escrit, els blocs funcionen sovint com a eines socials, per conèixer a persones que es dediquen a temes similars; essent un instrument de desenvolupament de la comunitat.

Amb aquest vídeo podrem entendre-ho gràficament:





-tanca aquesta finestra quan acabis de llegir el contingut
-
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image